VIDEO | Cine este criminalul care l-a omorât în bătaie pe bătrânul din Argeș. S-a răzbunat pentru că în urmă cu 15 ani i-a ucis bunicul

Publicat: 27/07/2021, 11:56
Actualizat: 27/07/2021, 12:53

Tânărul din Argeș care l-a ucis în bătaie pe bătrânul de 70 de ani, luni, ar fi recurs la acest gest din răzbunare, pentru că, în urmă cu 15 ani, acesta i-a omorât bunicul din cauza unor neînțelegeri pe o bucată de pământ. Crima a fost comisă la patru luni după ce tânărul fusese condamnat la un an de închisoare pentru că l-a snopit în bătaie pe bătrân și avea interdicție să se apropie de el. 

Crima a avut loc în comuna Vedea din judetul Argeș. O femeie a descoperit trupul vecinului ei, de 70 de ani, inert, plin de lovituri, în jumătatea curții lui și a anunțat poliția. Imediat, politistii au intuit că suspectul ar putea fi nepotul bărbatului, un tânăr din București, care l-a mai bătut, în repetate rânduri.

Potrivit vecinilor, bătrânul ucis mai fusese anterior snopit în bătaie de tânărul din București și de bunica acestuia, scandalurile fiind legate și de o bucată de pământ.

„A zis că nu-l iartă până nu-l omoară”

Jucau cu picioarele pe capul lui și l-au târât prin șant. Avea un pământ aici. Bătrânul l-a omorât pe bunicul băiatului, în urmă cu 15 ani, așa că a zis că nu-l iartă până nu-l omoară”, spune unul dintre vecini.

Criminalul ar fi consumator de substanțe interzise, mai spun vecinii.

În martie 2021, tânărul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, după ce l-a bătut pe bătrân până l-a băgat în spital.

„Acum doi ani i-a dat cu piatra în cap”

Am crezut că doarme când am veniu de la serviciu și l-am văzut zăcând în curte. Cred că el l-a omorât, era un fel de nepot. Băiatul consuma și droguri, și în urmă cu doi ani, i-a dat cu piatra în cap bătrânului”, spune una dintre vecineler bătrânului.

Polițiștii Secției 25 din Capitală l-au găsit, luni seară, pe tânărul de 21 de ani, pe străzile din București și l-au adus în Argeș pentru audieri. Tânărul suspectat de crimă are mai multe răni pe picioare și a intrat șchiopătând în sediul Poliției Argeș.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că tânărul și-a recunoscut fapta.

În seara zilei de 26 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comunei Vedea, un bărbat de 70 de ani a fost găsit decedat în curtea locuinței sale. Având în vedere că bărbatul prezenta urme de violență, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al Poliției Argeș.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Crimă după patru luni de la condamnare

Nepotul bărbatului l-a ucis la doi ani după ce l-a bătut până l-a băgat în spital. În august 2019, tânărul a fost anchetat pentru că l-a lovit pe bătrân, iar în octombrie același an a fost trimis în judecată.

În acest an, pe 2 martie, a venit și condamnarea pentru fapta sa: un an de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere timp de 3 ani.

Deși instanța i-a interzis, prin hotărârea de acum patru luni, să se apropie de cel pe care l-a băut până l-a băgat în spital, tânărul nu a respectat hotărârea instanței și luni a mers la locuința rudei sale, iar de data aceasta, l-a lovit atât de tare până l-a omorât.

La momentul comiterii crimei, tânărul era sub supraveghere și avea mai multe obligații, inclusiv de a comunica orice deplasare care depășește cinci zile, dar și schimbarea domiciliului sau precizarea surselor de venit.

Tânărul mai era obligat să plătească aproape 5.400 de lei cheltuieli pentru perioada în care bărbatul pe care l-a bătut a stat internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult