VIDEO | Cine este criminalul care l-a omorât în bătaie pe bătrânul din Argeș. S-a răzbunat pentru că în urmă cu 15 ani i-a ucis bunicul

Publicat: 27/07/2021, 11:56
Actualizat: 27/07/2021, 12:53

Tânărul din Argeș care l-a ucis în bătaie pe bătrânul de 70 de ani, luni, ar fi recurs la acest gest din răzbunare, pentru că, în urmă cu 15 ani, acesta i-a omorât bunicul din cauza unor neînțelegeri pe o bucată de pământ. Crima a fost comisă la patru luni după ce tânărul fusese condamnat la un an de închisoare pentru că l-a snopit în bătaie pe bătrân și avea interdicție să se apropie de el. 

Crima a avut loc în comuna Vedea din judetul Argeș. O femeie a descoperit trupul vecinului ei, de 70 de ani, inert, plin de lovituri, în jumătatea curții lui și a anunțat poliția. Imediat, politistii au intuit că suspectul ar putea fi nepotul bărbatului, un tânăr din București, care l-a mai bătut, în repetate rânduri.

Potrivit vecinilor, bătrânul ucis mai fusese anterior snopit în bătaie de tânărul din București și de bunica acestuia, scandalurile fiind legate și de o bucată de pământ.

„A zis că nu-l iartă până nu-l omoară”

Jucau cu picioarele pe capul lui și l-au târât prin șant. Avea un pământ aici. Bătrânul l-a omorât pe bunicul băiatului, în urmă cu 15 ani, așa că a zis că nu-l iartă până nu-l omoară”, spune unul dintre vecini.

Criminalul ar fi consumator de substanțe interzise, mai spun vecinii.

În martie 2021, tânărul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, după ce l-a bătut pe bătrân până l-a băgat în spital.

„Acum doi ani i-a dat cu piatra în cap”

Am crezut că doarme când am veniu de la serviciu și l-am văzut zăcând în curte. Cred că el l-a omorât, era un fel de nepot. Băiatul consuma și droguri, și în urmă cu doi ani, i-a dat cu piatra în cap bătrânului”, spune una dintre vecineler bătrânului.

Polițiștii Secției 25 din Capitală l-au găsit, luni seară, pe tânărul de 21 de ani, pe străzile din București și l-au adus în Argeș pentru audieri. Tânărul suspectat de crimă are mai multe răni pe picioare și a intrat șchiopătând în sediul Poliției Argeș.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că tânărul și-a recunoscut fapta.

În seara zilei de 26 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comunei Vedea, un bărbat de 70 de ani a fost găsit decedat în curtea locuinței sale. Având în vedere că bărbatul prezenta urme de violență, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al Poliției Argeș.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Crimă după patru luni de la condamnare

Nepotul bărbatului l-a ucis la doi ani după ce l-a bătut până l-a băgat în spital. În august 2019, tânărul a fost anchetat pentru că l-a lovit pe bătrân, iar în octombrie același an a fost trimis în judecată.

În acest an, pe 2 martie, a venit și condamnarea pentru fapta sa: un an de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere timp de 3 ani.

Deși instanța i-a interzis, prin hotărârea de acum patru luni, să se apropie de cel pe care l-a băut până l-a băgat în spital, tânărul nu a respectat hotărârea instanței și luni a mers la locuința rudei sale, iar de data aceasta, l-a lovit atât de tare până l-a omorât.

La momentul comiterii crimei, tânărul era sub supraveghere și avea mai multe obligații, inclusiv de a comunica orice deplasare care depășește cinci zile, dar și schimbarea domiciliului sau precizarea surselor de venit.

Tânărul mai era obligat să plătească aproape 5.400 de lei cheltuieli pentru perioada în care bărbatul pe care l-a bătut a stat internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York