VIDEO Ciucă, despre scoaterea UDMR de la guvernare: „Va fi o ședință în coaliție, avem nevoie de clarificări. Este clar că astfel de derapaje şi chiar ideologice nu au ce să caute într-un context atât de sensibil”

Publicat: 02/08/2022, 22:31

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, marţi seara, că aşteaptă o şedinţă a coaliţiei de guvernare pentru clarificări pe tema discursului premierului Ungariei, Viktor Orban. De asemenea, scoaterea UDMR de la guvernare este un subiect care va fi discutat în coaliție.

Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnalişti despre declaraţiile preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut clarificări din partea Uniunii.

„Niciunul dintre noi nu trebuie să dea aplauze pentru astfel de explicaţii. (…) Reiterez că România este cunoscută pentru disponibilitatea şi pentru deschiderea ei pentru tot ceea ce înseamnă toleranţă culturală, religioasă, etnică. Până în acest moment am construit astfel încât să putem să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă valorile Uniunii Europene”, a răspuns premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, el a precizat că nu s-a întâlnit cu Kelemen Hunor pentru a discuta despre acest subiect.

„Nu am reuşit să mă văd cu domnul preşedinte Kelemen Hunor. Nu este un subiect pe care să-l fi discutat la telefon. Aşteptăm, aşa cum am discutat cu ceilalţi membri ai coaliţiei, să avem o şedinţă de coaliţie şi aceste clarificări să aibă loc în cadrul şedinţei”, a precizat Nicolae Ciucă, la sediul central al PNL, după o şedinţă a conducerii liberalilor.

Totodată, liderul PNL a fost întrebat de jurnalişti dacă se poate vorbi despre ieşirea de la guvernare a UDMR în urma acestor declaraţii ale lui Kelemen Hunor. „Vă rog să ne daţi voie să aibă loc această şedinţă, să avem clarificări. Este clar că astfel de derapaje de retorică şi chiar ideologice nu au ce să caute într-un context atât de sensibil”, a mai răspuns Nicolae Ciucă.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase