VIDEO | Cum au fost prinși doi hoți din București care furau cu sacoșa dintr-un Lidl din Pitești

Publicat: 06/08/2022, 16:42
Actualizat: 06/08/2022, 16:53

Doi bărbați din București au ajuns în arestul poliției din judetul Argeș după ce au furat dintr-un magazin din Pitești.

Metoda de furt a celor doi este una inedită: unul dintre ei intra în magazin, umplea o sacoșă cu produse alimentare și nealimentare, de regulă de dimensiuni mici, apoi mergea spre ieșire și lăsa plasa acolo, explicând personalului magazinului că a uitat să cumpere ceva și se va întoarce la sacoșă. Între timp, cât el era în magazin, un complice de-al lui lua sacoșa, apoi pleca grăbit.

Ingineria celor doi hoți a fost descoperită de personalul de pază al magazinului din Pitești care, deși a plecat după bărbatul care a luat sacoșa, nu l-a mai prins, dar a anunțat poliția. Culmea, magazinul din care s-a furat se află la câțiva metri de Secția 3 Poliție Pitești.

Polițiștii l-au găsit relativ repede pe bărbatul de 58 care a luat sacoșa și l-au dus la audieri. Acolo și-a dat în primire complicele, pe bărbatul de 48 de ani care luase produsele din magazin și le-a lăsat la casă. Amândoi au fost supuși unui interogatoriu în urma căruia au recunoscut furtul. Nici nu aveau cum să nu recunoască întrucât dovada prezenței lor acolo și furtului a fost înregistrată de camerele de supraveghere ale magazinului. Amândoi au fost reținuți pe bază de ordonanță și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Depistați cu ajutorul polițiștilor de la Transporturi

„În ziua de 05 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați, de către personalul de pază al unui supermarket, cu privire la faptul că au depistat un barbat de 48 de ani, din București, care ar fi sustras mai multe bunuri din magazin.

La fața locului s-au deplasat polițiștii de ordine publică și, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că bărbatul în cauză ar fi sustras mai multe produse alimentare din supermarket, într-o sacoșă pe care un alt bărbat, de 58 de ani, tot din București, complicele său, o amplasase la ieșirea din magazin.

Ulterior, bărbatul de 58 de ani a fost depistat, cu ajutorul polițiștilor Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, și condus la sediul poliției, pentru audieri.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar după administrarea probatoriului, bărbații au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, aceștia vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.