VIDEO | Dosar penal deschis în cazul liderului AUR, care l-a agresat pe ministrul Energiei în Parlament / George Simion, acuzat de ultraj și tulburarea liniștii publice

Publicat: 08/02/2022, 13:42

Parchetul General a anunțat marți că a deschis dosar penal în cazul scandalului petrecut la tribuna Parlamentului, cu o zi în urmă, când ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat de către liderul AUR, George Simion, în timpul discursului de la tribuna Camerei Deputaților.

Parchetul General a anunțat că în acest caz s-a sesizat din oficiu, iar Secția de urmărire penală și criminalistică a deschis dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, a transmis PICCJ.

Liderul deputaților AUR, George Simion, a mers, luni, la tribuna plenului Camerei Deputaților, în timp ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, își rostea discursul la moțiunea simplă împotriva sa. George Simion l-a luat pur și simplu de gât pe Popescu și l-a bruscat, în văzul tuturor.

Pe fondul comentariilor din sală ale liderului AUR, Popescu a spus de la tribună dacă poate să-l trimită „pe domnul Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul”.

Acest lucru l-a înfuriat pe Simion, care a venit la tribună, val-vârtej și s-a înfipt în Popescu, l-a smucit violent și i-a strigat în față „ești un hoț”.

Popescu i-a replicat acid: „Ești un prost”.

Ședința de plen în care se citea moțiunea simplă împotriva ministrul Energiei a fost suspendată în urma scandalului.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult