VIDEO | Două femei din Argeș au împrumutat 1,7 milioane de lei de la C.A.R. după ce au falsificat 250 de adeverințe de salariat

Publicat: 09/12/2021, 12:06

Două femei din Mioveni, Argeș, au împrumutat 1,7 milioane de lei de la o Casă de Ajutor Reciproc (C.A.R.), după ce au falsificat aproape 250 de adeverințe de salariat, pe numele mai multor persoane.

Poliţiştii din Argeş au efectuat joi nouă percheziţii la sediile unor societaţi comerciale şi locuinţele unor persoane într-un dosar cu sute de adeverinţe de salariat întocmite în fals.

Potrivit Poliției, prejudiciul estimat este de 1.700.000 de lei. Percheziţii au avut loc la Piteşti, Mioveni, Costeşti şi Albota.

Au obținut 85 de împrumuturi

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Piteşti şi Mioveni, au întocmit, în fals, 249 de adeverinţe de salariat pe numele unor beneficiari sau giranţi, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariaţi în cadrul a cinci firme din municipiul Piteşti, obţinând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

În total, 16 persoane au ajuns la audieri. La acţiune au participat 50 de poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.