VIDEO Embargo UE asupra petrolului rusesc? Ambasadorul Israelului în România: “Europa este dependentă de gazul și energia venite din Rusia”

Publicat: 23/03/2022, 20:29

Israelul nu a fost așa de afectat de creșterea prețurilor la gaze, întrucât este un producător de gaze și, și-a asigurat deficitul prin contracte semnate pe termen foarte lung. Totodată, Europa a rămas dependentă de gaze și energie din Rusia, a spus ambasadorul Israelului în România, David Saranga, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.

Întrebat în ce măsură a fost Israelul afectat de valul de scumpiri în privința gazelor, David Saranga a răspuns: „Norocul nostru este că avem surse de gaz. Israelul a semnat în urmă cu ceva ani contracte pentru o perioadă foarte îndelungată. Prețurile nu au crescut așa de mult cu s-a întâmplat în alte locuri, mai ales că Israelul produce gaze”.

Ambasadorul a declarat că Israelul dispune de resurse proprii de gaze pe care le exploatează din Marea Mediterană și din acest punct de vedere prețurile nu au crescut așa de mult ca în Europa.

„Avem surse de gaz în Marea Mediterană și asta ne ajută foarte mult cu această scumpire, dar în Israel prețurile la energie s-au scumpit, mai puțin decât în Europa”, a afirmat ambasadorul Israelului în România.

În ceea ce privește un eventual embargou asupra petrolului rusesc care ar putea crea o adevărată problemă pentru aprovizionarea cu motorină în Europa, Saranga a subliniat că Europa este încă dependentă de aceste resurse din Rusia.

„Putem să înțelegem că Europa este dependentă de gaz și de energie care vine din Rusia”, a precizat David Saranga.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase