VIDEO EXCLUSIV | Cu betoniera prin Herăstrău. Cum a ajuns un utilaj de mare tonaj să intre și să circule prin celebrul parc din Capitală

Publicat: 04/04/2022, 17:42
Actualizat: 04/04/2022, 17:58

Reporterii Gândul au surprins recent imagini cu o betonieră care a pătruns în Parcul Herăstrău din nordul Capitalei. Utilajul a intrat în parc prin zona „Pescăruș”, iar din imaginile video se poate observa cum vehiculul de mare tonaj circulă fără probleme pe aleile celebrului loc de agrement.

O betonieră care circulă pe aleile Parcului Herăstrău a fost surprinsă zilele trecute de către reporterii Gândul.

Utilajul de mare tonaj a pătruns în parc prin zona restaurantului Pescăruș și a circulat până la terasa Baraka, în plină zi, când, în mod normal, la acea oră, bucureștenii vin aici să se relaxeze, sau să facă sport.

Cei care au livrat betonul spun că au avut acordul autorităților pentru a intra cu „mastodontul” pe aleile parcului.

„Este vorba despre un contract de furnizare beton, pe care îl avem cu firma RealPav SRL. Betonul este pentru șantierul Skate Park Herăstrău, se toarnă cu autorizație zona B, care a fost obținută de clientul nostru. Conform contractului, obligația de a achita orice alte autorizații revine exclusiv clientului. Prin contract se precizează că, dacă este nevoie de alt gen de autorizație în afară de cea de tranzitare zonă B, obținerea și costul acestora cade în sarcina clientului”, au precizat pentru Gândul reprezentanții companiei care deține betoniera.

„Vechiul ciment era degradat și prezenta pericol de accidentare”

Reprezentanții Primăriei Capitalei au precizat pentru Gândul că betoniera a avut autorizație din partea ALPAB să intre în parc.

Betonul a fost turnat pe terenul unde tinerii vin să se distreze cu skateboard-urile, acolo unde „vechiul ciment era degradat și prezenta pericol de accidentare”.

Locul de agrement este amenajat de către cei care dețin terasa Baraka, care au închiriat terenul de la ALPAB încă din 2006.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult