VIDEO EXCLUSIV | Dezvăluiri cutremurătoare ale fiului celor doi soți morți la Crevedia. „Mama a văzut gaz mult în curte. Nu a apucat să ajungă la ușă”

Publicat: 29/08/2023, 07:00

Sorin Barbu, fiul celor doi soți care au murit în urma exploziei de la Crevedia, a dezvăluit, pentru Gândul, ce li s-a întâmplat părinților lui. Acesta a mărturisit că mama sa a văzut că în curte era gaz mult și a sunat-o pe sora lui, care i-a spus să intre în casă, dar femeia nu a mai avut timp.

Sorin Barbu a precizat că după ce a prins-o suflul exploziei, mama lui a ajuns pe propriile picioare la ambulanță, deși avea arsuri pe tot corpul.

Când a auzit explozia, tatăl lui Sorin Barbu, care lucra în apropiere, s-a speriat și a plecat imediat spre casă. Viața lui s-a sfârșit când a văzut cum arăta soția sa.

„Tata a văzut-o primul arsă. Acolo s-a terminat viața pentru el”

La scurt timp după ce și-a găsit soția, cu arsuri pe corp, tatăl lui Sorin Barbu a făcut infarct și echipajul medical care i-a acordat primul ajutor nu l-a mai putut salva.

Sorin Barbu mărturisește că și-a recunoscut mama după ochi.

„Mama era în curte. A sunat-o pe sora mea că a văzut gaz prin curte foarte mult. Era și vizibil. Am prieteni care au trecut pe drum dintr-o comună în Crevedia și au spus că au trecut prin gaz. Era exact cum e la nuntă. Mama a sunat-o pe sora mea, care i-a spus să intre în casă.

A mers câțiva metri, nu a mai apucat să ajungă la ușă și a prins-o explozia. S-a ridicat de jos, de unde a căzut, și a venit pe picioarele ei până la ambulanță.

Tata a venit și el de aici, de undeva, pentru că lucra aproape de casă. A venit să o caute, nu a găsit-o. Am căutat împreună, el a ieșit la poartă, iar eu am fost prin grădină.

El a văzut-o primul, el a găsit-o. A văzut-o primul arsă. În momentul în care a văzut-o, a căzut jos. Era preluată de domnii de la ambulanță. Când a văzut-o în halul în care era, a căzut și la revedere. Acolo s-a terminat viața pentru el.

Mama a ajuns la spital. I s-au administrat o grămadă de antibiotice, morfină și nu mai știu ce i-au dat domnii pentru a nu simți durerea. Din păcate, arsurile au fost peste 96% din corp. Nu au mai avut ce să facă și m-au sunat dânșii după ora 12 să-mi spună că a decedat”, a spus Sorin Barbu.

”Părinții mi-au spus mereu că au făcut plângeri”

Polițiștii dâmbovițeni spun că, în ultimii trei ani, nu au primit sesizări, petiții sau informări de la localnici sau de la instituții în legătură cu eventuale nereguli de la stația GPL care a sărit în aer la Crevedia.

Sorin Barbu susține însă că părinții săi au făcut plângeri cu privire la situația stației GPL.

„Organele de cercetare penală să-și facă datoria. Mulțumesc domnilor de la Parchet, DIICOT, DNA că s-au sesizat și au început investigațiile. Ei (părinții – n.r.) mi-au spus mereu că au făcut plângeri, dar nu știu ce să vă zic, unde și ce fel.

Vă dați seama că, dacă au sesizat, ei oricum nu cunosc procedurile și, dacă nu au luat număr de înregistrare, foaia aceea care era jos în sertar, au rupt-o și au aruncat-o la toaletă”, a spus fiul celor doi soți care au murit în urma exploziei de la Crevedia.

Prima explozie de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, a avut loc sâmbătă, 26 august, și a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor.

Doi oameni din Crevedia au murit și alte 56 de persoane au fost rănite, dintre care 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi. Dintre pacienții rămași internați, cu arsuri și traumatisme, 12 au fost până acum transferați la clinici din străinătate.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind coordonată de procurorul Marius Iacob, care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.

Un al doilea dosar deschis după exploziile de la Crevedia este instrumentat de Parchetul Curții Militare de Apel București și vizează modul de intervenția a pompierilor la depozitul GPL. Dosarul este deschis procedural în astfel de cazuri, pentru posibile infracțiuni de neluare și nerespectare a măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă, dar asta nu înseamnă că au existat indicii că s-a greșit cu ceva sau că existau suspiciuni că pompierii nu și-a făcut treaba.

Alte două dosare au fost deschise la Direcția Națională Anticorupțieîn urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din Crevedia. 


CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV | Mărturiile oamenilor care au văzut infernul de la Crevedia și au simțit cum ard hainele pe ei. ”A fost iadul pe pământ”

FOTOGRAFIE ȘOCANTĂ. Exploziile de la Crevedia au fost atât de puternice încât au topit căștile pompierilor

Imagini șocante la Crevedia! Oameni cu pielea arsă, conștienți, primesc îngrijiri medicale pe șosea

Lista victimelor de la Crevedia care au fost transferate în străinătate pentru tratament / Jumătate dintre răniți sunt intubați

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto