VIDEO EXCLUSIV | Momente de groază la o petrecere de majorat din Herculane. Tavanul unui restaurant s-a prăbușit, rănind participanții de la eveniment

Publicat: 08/08/2023, 13:48

O petrecere de majorat se putea transforma într-o tragedie, la Herculane, după ce tavanul restaurantului unde a avut loc evenimentul s-a prăbușit.

O noapte care trebuia să fie de sărbătoare și bucurie s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru participanții la o aniversare, care a avut loc la restaurantul Hotelului Diana din Băile Herculane.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, însă a ieșit la iveală marți, după ce reporterul Gândul a obținut informații și imagini de la martorii evenimentului.

Startul evenimentului era programat la orele 20:00, însă participanții s-au adunat treptat în sala de evenimente, care are și o terasă în aer liber. Printre ei se aflau aproximativ 30 de adolescenți și câțiva adulți, pregătiți să sărbătorească momentul important al aniversării.

În jurul orei 21.30, în interiorul sălii, s-a produs un incident care putea duce la o adevărată tragedie. Potrivit relatărilor martorilor oculari, plăcile de rigips de pe tavanul sălii s-au prăbușit, acoperind aproape întreaga suprafață a încăperii. Oamenii au fost prinși sub dărâmături, iar momentul a fost însoțit de momente de groază și confuzie.

“S-a întâmplat cam în 30 minute după ce am ajuns. Eram în sală, acolo sala e prevăzută și cu o terasă afară. Ca și noroc, toți copiii, cei 30 de copii care participau, copii de liceu, erau afară. Înăuntru eram vreo opt, nouă persoane, adulți. Eram așezată la masă și a picat tot tavanul de rigips, dar absolut tot, pe toată suprafața sălii. Pe mine m-a prins, nu știu… în loc să mă bag sub masă, nu m-am gândit. Copiii, nu știam unde sunt. Au început, vă dați seama, urlete. S-a stins lumina, pentru că a căzut tavanul, cu tot ce era: instalații electrice, tubulatura aceea mare de hotel și de restaurant, știți care e pentru recirculare a aerului, deci tot, tot, a fost picat. Toată lumea urla, au venit și au încercat să ridice plăcile să putem ieși cumva. M-am târât pe sub o masă și am ieșit pe un lateral, pe lângă fereastră, afară”, ne-a declarat Maria Balabuc, una dintre victime.

Femeia a crezut că este cutremur.

„M-am gândit că e cutremur, nu am știut ce se întâmplă, deci a fost o situație toți își strigau copiii. Am ieșit pe picioarele mele afară pe terasă, dar m-au lovit plăcile alea, și ce a mai căzut, în zona lombo-sacrală și deja am început să am dureri îngrozitoare. M-au întins pe jos pe terasă pe ciment să stau la orizontală. Și după aceea a venit ambulanța. Am stat toată noaptea în serviciu de urgențe. acum sunt acasă dar, în continuare, fac investigații, să văd ce probleme am la spate”, mai spune Maria.

Echipajele de salvare și ambulanțele au ajuns la fața locului în scurt timp, preluând răniții și transportându-i la spitalele locale pentru îngrijiri medicale.

“Mai grav am fost eu și cu încă o persoană, un băiat care venea spre mine, un vecin. A vrut să se așeze la masă cu mine și pe el l-a prins în picioare. Are o tăietură de 20 cm pe spate de la un profil metalic și toracele la el e afectat, abia respiră. Acuma urmează să ne refacem toate investigațiile, RMN și tot ce trebuie. În urgență ne-au făcut doar computer tomograf și spre norocul nostru nu avem nicio fractură, nimic, dar eu nu pot să stau în șezut, nu pot să mă întorc de pe-o parte, pe alta”, spune Maria Balabuc

Nici măcar “scuze”, din partea reprezentanților hotelului

Femeia susține că reprezentanții hotelului au reacționat cu întârziere în gestionarea situației. Ea spune că primele acțiuni au fost întreprinse în principal de către participanți și personalul medical ajuns la fața locului.

“Timp de o oră și jumătate nu a venit nimeni, iar după au sunat doar la telefon, directoarea hotelului, că domnul care administrează sau nu știu, patronul, nu se afla în localitate și este interesat ce s-a întâmplat și dacă sunt victime. Atât! Pe mine nu m-a mai contactat nimeni, nici măcar pentru scuze și nu se întâmplă absolut nimic”, afirmă femeia, care se teme că incidentul va fi mușamalizat.

IPJ Caraș-Severin a transmis că a început o anchetă pentru a afla cine se face vinovat de ceea ce s-a întâmplat la restaurantul Hotelului Diana, din Herculane.

“S-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Se fac cercetări cu privire la cauzele și condițiile care au dus la producerea evenimentului, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat cms. șef Adrian Jurjica, purtător de cuvânt IPJ Caraș-Severin.

Contactați de Gândul, reprezentanții hotelului au transmis că nu doresc să comenteze incidentul. Hotelul Diana are trei stele.

Daniel Groza
Daniel Groza și-a început cariera de jurnalist în anul 1997, în presa locală, ca reporter la ziarul Redeșteptarea din Lugoj (6 ani), ziar la care mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani