VIDEO EXCLUSIV | O acțiune a polițiștilor bucureșteni, demnă de „Cascadorii râsului”, era să se sfârșească tragic. Imaginile vorbesc de la sine

Publicat: 07/09/2023, 07:00
Actualizat: 07/09/2023, 10:17

Ofițerii Serviciului Control Intern din cadrul Poliției Capitalei au finalizat un dosar deschis după intervenția halucinantă a unor polițisti chemați în timpul pandemiei să facă ordine la o terasă studențească din Sectorul 2. Pentru că reprezentanții localului nu le-au deschis poarta, agenții au luat problema în propriile mâini, iar întreaga situație s-a transformat într-o comedie spumoasă care putea avea, însă, urmări grave.

Acțiunile autorităților în timpul stării de urgență au rămas bine întipărite în memoria colectivă, mai ales că, dincolo de amenzile uriașe împărțite cu frenezie, un tânăr bolnav psihic a fost ciuruit de un agent de poliție, care, însă, a fost scos nevinovat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Totuși, alte fapte ale polițiștilor au fost cercetate și sancționate de superiori. Una dintre acestea s-a produs în seara de 25 septembrie 2021, la o terasă situată în imediata vecinătate a unui campus studențesc din cartierul Tei.

Potrivit unor surse judiciare, în jurul orei 22.30 s-a primit un apel la 112 în care s-a menționat faptul că, la terasa localului Ingineri Bistro, din Sectorul 2, sunt adunate mai multe persoane care consumă alcool, iar muzica este dată tare.

Într-o primă fază, la fața locului a ajuns un echipaj mixt, format dintr-un polițist al Secției 7 și un jandarm. Polițistul ar fi încercat să intre în locația respectivă, însă, pentru că nu i-a permis, acesta a chemat ajutoare.

Totuși, până să primească sprijin, agentul a decis să ia localul cu asalt, de unul singur. Acesta știa că, pentru dispersarea mulțimilor, legea îi permite să folosească spray-ul lacrimogen din dotare.

În acest sens, pentru că la terasă se aflat aproximativ 40 de studenți, acesta s-a gândit să acționeze în spiritul legii, așa cum a interpretat-o prin filtrul personal. Ca urmare, a scos spray-ul, s-a cățărat pe gard și s-a apucat să pulverizeze, în curte, în așa fel încât vaporii toxici să acopere o suprafață cât mai mare.

Polițistul a tăiat, din greșeală, cablul TV

Între timp, la fața locului au venit și ajutoarele mult așteptate. Pentru că muzica încă se auzea cu putere, un alt polițist s-a gândit să taie cablul de alimentare. Fără să știe că se află chiar în dreptul unei camere de supraveghere, acesta a scos cuțitul, dar, cuprins de furie, a tăiat, în realitate, cablul tv conectat la televizorul din ghereta paznicului.

Într-un mesaj comun, postat pe Facebook, studenții vizați de acțiunea polițiștilor au arătat că „primul echipaj care a ajuns a constatat că este necesar să cheme întăriri, deși, în niciun moment, nu s-a încercat avertizarea verbală a participanților.”

În acest context, studenții au mai arătat că „prima acțiune făcută de polițiști a fost aceea de a arunca cu fiole/spray cu gaz lacrimogen (probabil ardei iute sau piper) în mijlocul oamenilor care erau pe terasă, având și intenția să oprească rețeaua electrică prin tăierea unui cablu la care accesul se face prin parcarea de la C4, cablul fiind însă de la un televizor de pe terasă! …. Din câte am înțeles, în interior existau inclusiv o gravida și mai mulți bolnavi de astm, care au avut nevoie de minute bune să își revină!”, au arătat tinerii.

Victimele au depus plângeri pentru purtare abuzivă, care au fost direcționate către Serviciul Control Intern din cadrul Poliției Capitalei. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, în cursul cercetărilor, agentul care a tăiat cablul TV a ieșit la pensie, în timp ce polițistul care s-a urcat pe gardul terasei și a dat cu spray lacrimogen pentru „dispersarea” clienților, a fost pedepsit doar cu mustrare scrisă, cea mai ușoară sancțiune disciplinară care poate fi acordată unui angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
CITIȚI ȘI:
Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...