EXCLUSIV VIDEO | Ramona Porumb, despre locuitorii din Sectorul 1 care trăiesc mai rău ca la țară: „Oamenii aceia sunt uitați de administrația locală”

Publicat: 08/08/2023, 10:00

Gândul a prezentat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, situația extrem de grea a locuitorilor din Chitila Triaj, din Sectorul 1, care trăiesc aproape ca în Evul Mediu: fără apă, canalizare, gaze sau transport în comun. Ramona Porumb, viceprimar PNL al Sectorului 1, a spus, în cadrul emisiunii, că Primăria Sectorului 1 ar putea pune la dispoziție oamenilor din zona respectivă măcar câteva microbuze, ca să ajungă la cea mai apropiată stație STB.

„Undeva, lucrurile se bat cap în cap. Pe de-o parte, ai opt străzi pe care le-ai asfaltat deja. Deci, cumva, ajungi la concluzia că se poate și fără acest PUZ. Ai în continuare niște încercări cadastrale (…) undeva, din punctul meu de vedere, situația se blochează și în relaționarea cu CFR, unde ar trebui foarte clar lucrurile menționate și clarificate.

Dar, dacă vorbim de cadastrare, ne aflăm totuși în 2023, am început mandatul acesta în 2020, străzile despre care vorbim că s-au asfaltat, aveau procedura începută din mandatul trecut. Cetățenii vor să știe ce a făcut Primăria Sectorului 1, și să explici cetățeanului că durează trei ani de zile doar o cadastrare. E mult prea mult. Oamenii aceia au toate motivele să se simtă uitați de administrația locală”, a precizat Ramona Porumb, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Oliver Păiuși, viceprimar: „STB nu are cum să ajungă acolo”

Viceprimarul USR al Sectorului 1, Oliver Păiuși, a spus că Societatea de Transport București (STB) nu poate ajunge în Chitila Triaj.

„STB nu are cum să ajungă acolo. STB circulă pe o stradă reglementată din punct de vedere administrativ, nu poate să o ia pe câmp. STB-ul,  transportul public, este administrat de Primăria Capitalei”, a precizat Oliver Păiuși, în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Pe de altă parte, Ramona Porumb este de părere că Primăria poate pune la dispoziția locuitorilor din Chitila Triaj câteva microbuze.

„Din punctul meu de vedere, printr-o hotărâre de Consiliu Local, Primăria, clar, poate asigura zonei respective niște microbuze, care să-i ajute să traverseze Podul Săbăreni. Pentru că de acolo a plecat întreaga problemă (podul este degradat – n.r.) pentru care STB nu mai ajunge în cartier. Să-i ducă până la prima stație din Sectorul 6. Eu cred că printr-o hotărâre de Consiliu Local se poate face lucrul acesta”, a mai spus Ramona Porumb, în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune cu situația din Chitila Triaj, cu imagini de acolo și cu mărturiile oamenilor din zonă, poate fi vizionată AICI:

Dacă locuiți în București și vă confruntați cu situații critice, cu probleme administrative, iar primarii nu vă bagă în seamă, vă rugăm să ne scrieți pe adresa [email protected]  și noi vom face tot posibilul să rezolvăm diferitele probleme pe care le reclamați.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?