VIDEO General maiorul (R) dr. Virgil Ristea: Cred că în câteva zile se va termina războiul din Ucraina

Publicat: 14/03/2022, 22:20
Actualizat: 14/03/2022, 22:45

Cred că în câteva zile se va termina războiul. Prin negocieri sau prin consens unde rușii vor câștiga aproape tot ce și-au propus, a spus General maiorul (R) dr. Virgil Ristea, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.

„Eu cred că în câteva zile se va termina războiul. Câteva însemnând 3-4-6 zile, într-un fel sau altul și aici sunt două posibilități. În sfârșit ajung la negocieri, la un consens, în care rușii vor câștiga aproape tot ce și-au propus”, a declarat General maiorul (R) dr. Virgil Ristea.

Capitala Ucrainei nu este neapărat un obiectiv militar, însă are o importanță politico-militară și de moral, întrucât Kievul este „centrul de comandă” .

„Kievul nu este neapărat un obiectiv de importanță militară. El este de importanță politico-militară și de moral”.

General maiorul spune că de la nivelul cel mai mare al Serviciilor de informații engleze și americane vin informații care ar sugera finalul acestui război declanșat de Rusia în Ucraina.

„Serviciile de informații engleze, americane au spus: „Dispunerea în jurul Kievului este încheiată”. Acum, rușii dețin iar supremația aeriană, au lovit și aerodromurile pe care le păstraseră. Supremația aeriană nu este suficientă. Războaiele nu se câștigă în aer”.

Întrebat dacă rușii ar câștiga războiul cu Ucraina în câteva zile, General maiorul (R) dr. Virgil Ristea a răspuns: „Nu poți să spui că au câștigat. Poate să își ducă obiectivul la capăt. Cele două țări nici nu au declarat oficial război”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase