VIDEO| George Pădure a făcut o nouă plângere la DNA, în războiul cu Libra Bank. Fostul primar cere să se cerceteze o fraudă de peste un milion de euro

Publicat: 10/04/2023, 20:27
Actualizat: 11/04/2023, 16:41

O nouă acuzație la adresa Libra Internet Bank a fost făcută de fostul primar al Sectorului 1 George Pădure. Omul de afaceri a depus, luni, un nou denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA), prin care susține că banca, prin lichidatorul Cătălin Cotorogea, a fraudat bugetul de stat cu peste un milion de euro.

George Pădure a spus, pentru Gândul, că a decis să facă o nouă plângere la DNA în urma analizelor pe care le-a făcut ”în societate”, considerând că i se pare „foarte corect” să depună denunțul penal, iar de aici înainte nu vrea decât ca „procurorii să-și facă treaba”.

„Am venit (n.r – la DNA) pentru a depune un dosar privitor la un denunț penal pe care îl fac, pentru că am constatat, în analizele pe care le-am făcut în societate, că Libra Bank, prin lichidatorul Cătălin Cotorogea, soțul judecătoarei Alina Cotorogea de la Consiliul Superior al Magistraturii, a ajutat și a fraudat bugetul de stat cu peste un milion de euro.

Or, lucrul acesta, atât timp cât, pe de-o parte ne văităm că nu avem bani, că nu sunt bani de pensii, de salarii, pe de alta, că nu putem recupera rezultatul infracțiunilor, mie mi se pare foarte corect să depun acest denunț și procurorii să-și facă treaba. În rest, n-am absolut nimic”, a afirmat George Pădure.

Ce s-a întâmplat cu celelalte plângeri făcute de George Pădure la DNA

Omul de afaceri George Pădure a spus că speră ca lucrurile să se schimbe la DNA odată cu venirea noului procuror-șef Marius Voineag, iar „produsul infracțional să fie recuperat”.

„Am foarte multă încredere în noul procuror-șef Marius Voineag, care, culmea, la instalare, a spus exact ceea ce lipsește, deficiențele DNA-ului, adică exact ce vă spuneam, produsul infracțional să fie recuperat. Spunea că România pierde zeci de miliarde anual de la lupta anticorupție, care nu-i dusă așa cum este corect, vorbea chiar de pregătirea multora dintre procurori.

Or, lucrurile astea sunt exact ceea ce sunt deficiențele Direcției Naționale Anticorupție și eu sper că se vor schimba foarte multe lucruri aici”, a mai spus fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei.

Întrebat ce s-a întâmplat cu celelalte plângeri penale formulate împotriva Libra Bank și împotriva lui Andrei Siminel, miliardarul care controlează din umbră banca, omul de afaceri a precizat:

„Una dintre ele este în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, la cealaltă a fost clasată o infracțiune din cele șapte care le-am dat. N-aș vrea să mă pronunț (n.r. – despre motivul clasării), dar cred că are legătură exact cu ceea ce spunea și domnul Marius Voineag, lipsa de pregătire a procurorilor, care n-au cunoscut legislația insolvenței perfect”.

George Pădure a precizat că dosarul deschis la DNA după prima plângere penală pe care a făcut-o nu a fost clasat integral, ci doar o faptă din cele șapte reclamate, cauza fiind transferată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

”Atât timp cât eu trăiesc, voi lupta pentru asta și vor vedea că eu voi dovedi în permanență că am dreptate. Vom vedea”, a mai spus omul de afaceri George Pădure.

Război de lungă durată între George Pădure și Andrei Siminel

În urmă cu un an, fostul primar al Sectorului 1 George Pădure a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție împotriva Libra Internet Bank SA și a lui Andrei Siminel, acuzându-l că a urmărit să preia Hotelul Expocenter, un proiect imobiliar pe care el l-a dezvoltat.

Omul de afaceri susține că preluarea s-ar fi făcut într-un mod „ostil” și s-ar fi desfășurat „cu complicitatea unor funcționari”, acuzațiile îndreptându-se și către lichidatorul judiciar Cătălin Cotorogea.

În acuzațiile formulate de George Pădure împotriva Libra Internet Bank se regăsesc: conflict de interese, înșelăciune premeditată, abuz în serviciu, bancrută frauduloasă, deturnarea licitației publice, fals intelectual și uz de fals.

Cu toate că „patronul” din umbră al Libra Bank a susținut că a avut câștig de cauză, iar dosarul penal a fost clasat, pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”, George Pădure a precizat că este vorba despre clasarea unei singure acuzații, cea de „abuz în serviciu”, iar în plângerea penală au fost menționate, în total, șapte infracțiuni.

”Atât Andrei Siminel, cât și lichidatorul Cătălin Cotorogea flutură niște hotărâri de instanță cu aparență de legalitate, obținute cu sprijinul soției lichidatorului, judecătoarea Alina Cotorogea de la Curtea de Apel București, încercând să își însușească o sumă de peste 1.400.000 de euro. Este suma cu care au fost prejudiciați toți creditorii unei societăți, inclusiv statul român, care a pierdut peste 2.500.000 de lei. Le recomand, însă, să citească și articolul 28 din Codul de Procedură Penală, la nevoie”, spunea omul de afaceri George Pădure, în urmă cu un an (urmărește interviul integral pe YouTube).


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | George Pădure, fostul primar al Sectorului 1, mesaj pentru ”patronul” Libra Bank: “Nu cred că procurorii vor mușamaliza dosarul lui Andrei Siminel” / ”Banii nu îți conferă un drept în plus!”

EXCLUSIV | Continuă ”războiul” dintre fostul primar al Sectorului 1 și ”patronul” miliardar al Libra Bank. George Pădure: ”Andrei Siminel e un ipocrit, dosarul privitor la frauda de 1,4 milioane euro nu a fost clasat. Trăiește din hotărâri cu legalitate aparentă!”

EXCLUSIV | Fostul primar George Pădure i-a făcut plângere penală ”patronului” Libra Bank, miliardarul Andrei Siminel: ”Era și timpul să răspundă pentru tot ce a făcut în ultimii 30 de ani” (VIDEO)

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Probleme de securitate la iPhone. Ce ar mai putea pății utilizatorii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne