VIDEO | Harkov, orașul complet distrus de ruși: străzi acoperite de moloz, cratere de bombe și ruine. Jurnalist Al Jazeera: Este o scenă absolut șocantă de distrugere și mizerie

VIDEO | Harkov, orașul complet distrus de ruși: străzi acoperite de moloz, cratere de bombe și ruine. Jurnalist Al Jazeera: Este o scenă absolut șocantă de distrugere și mizerie
Sursă foto: Twitter
Publicat: 09/03/2022, 10:32

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei și cel mai mare centru universitar din zonă, a fost complet devastat de atacurile aeriene rusești. Un jurnalist britanic de la Al Jazeera, care a rămas să transmită din mijlocul ruinelor, a arătat într-un video postat pe Twitter dezastrul lăsat în urmă de bombele rusești. Practic, nu mai ai pe unde să calci, străzile sunt complet acoperite de resturile clădirilor distruse, undele dintre le fiind încă în flăcări.

Orașul din nord-est, care găzduiește 1,4 milioane de locuitori, a suportat greul puterii de foc a Moscovei de când a început invazia, pe 24 februarie. Străzi după străzi au fost distruse, umplute cu moloz, cratere de bombe și oțel răsucit după bombardamentele grele rusești, potrivit imaginilor surprinse de echipa Al Jazeera la sol.

Imaginile arată mașini abandonate pline de găuri, cicatrice de schije și alte mașini zdrobite de zidăria aruncată în explozie, precum și flăcări care încă ard în unele clădiri.

„Este o scenă absolut șocantă de distrugere și mizerie. Mă chinui să găsesc cuvinte pentru a descrie situația”, a declarat Charles Stratford de la Al Jazeera, raportând de la Harkov.

„Această stradă din centrul Harkovului arată cât de devastator a fost efectul bombardamentelor rusești asupra acestui oraș. O stradă întreagă distrusă în totalitate. Multe dintre aceste clădiri au locuințele oamenilor, reședințe private, apartamente. Unele dintre ei încă mai fumegă. Unul dintre principalele lucruri pe care ți le spun oamenii de aici este că în niciun caz nu pot înțelege cum un lider al unei țări ca Rusia ar putea face așa ceva unui oraș precum Harkov”, a spus Stratford.