VIDEO | ÎPS Teodosie, despre educația sexuală: „Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace…”

VIDEO | ÎPS Teodosie, despre educația sexuală: „Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace...”
VIDEO | ÎPS Teodosie, despre educația sexuală: „Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace...” / IPS Teodosie / FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 29/06/2021, 21:26

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, intervine în scandalul introducerii educației sexuale în școli. Acesta spune că nu se poate da copilului „un cuțit” să se joace, deoarece „se poate răni”.

ÎPS Teodosie spune că a oferi copiilor drepturi de adulți este o anomalie.

„Educația sexuală: nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Minorii au drepturi de majori, este o anomalie”, a spus IPS Teodosie, potrivit paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Reprezentantul clerului mai susține că experții trebuie să ia atitudine pentru a evita haosul în societate.

„Educatorii, psihologii, oamenii de bună credință trebuie să își spună cuvântul. Societatea are nevoie de înțelepți, fără ei intră în degringoladă”, mai scrie pe rețeaua de socializare.

Conform unui proiect aflat în Parlament, elevii vor urma cursurile „educație sanitară”, cu acordul părinților.

Reacția BOR despre obligativitatea educației sexuale în școli

Biserica Ortodoxă Română susține că este favorabilă oricărui tip de educație, cu adevărat, „nu imaginar” utilă și formatoare pentru copii și tineri.

Precizarea BOR vine în contextul în care în societate se discută intens despre educația socială în școli.

Mai mult, BOR susține că ghidul Biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) prevede că trebuie predate noțiuni despre masturbare încă de la grupa de vârstă 0-4 ani.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult