VIDEO | Liberalii au decis în BPN/ Sebastian Burduja preia șefia interimară a organizației PNL București

Publicat: 20/11/2023, 13:24
Actualizat: 20/11/2023, 18:55

În cadrul Biroului Politic Național (BPN) al PNL de la Palatul Parlamentului, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost numit interimar la conducerea organizației PNL București, au precizat surse din interiorul ședinței pentru Gândul.

UPDATE 18.00

Sebastian Burduja a declarat, după numire, că PNL nu are o misiune ușoară la București.

Partenerul nostru este bucureșteanul. Agenda noastră este agenda interesului public. Iar în 2023 bucureșteanul nu știe dacă va avea apă caldă când se trezește dimineața sau după orele de muncă. Nu știe dacă poate merge în siguranță pe trotuare nereabilitate de zeci de ani. Nu știe dacă poate să se plimbe prin Cișmigiu fără să fie “bombardat” de păsări. Nu știe dacă va sta în trafic minute sau ore. Toate aceste lucruri trebuie să le schimbăm urgent, iar Bucureștiul trebuie deblocat, a transmis Burduja, pe Facebook.


UPDATE 14:20

Informația potrivit căruia Sebastian Burduja va ocupa funcția interimară de șef al organizației PNL București a fost făcută de acesta, după ședința BPN. Informația a fost confirmată și de liberalul, Dan Motreanu, imediat după terminarea ședinței.

Potrivit lui Burduja „în plan economic, Bucureștiul este principalul motor de dezvoltare pentru România și știm împreună cu zona limitrofă înseamnă jumătate din PIB-ul României, din tot ceea ce se produce în România”.

Știm, totodată, că acest municipiu are nevoie de soluții liberale, are nevoie de dezvoltare, are nevoie să respire, are nevoie să iasă din starea de paralizie în care se regăsește de ani și ani de zile, fie din cauze legate de corupție, fie din cauze legate de nepăsare sau cauze legate de pură incompetență. Bucureștiul, pe toate datele europene, este un oraș mai dezvoltat decât Madrid, Berlin, Copenhaga, Amsterdam și orice altă capitală din centrul și estul Europei și are cel mai mare ritm de creștere, a declarat noul președinte interimar al organizației PNL București, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei nu l-a menajat deloc nici pe actualul primar, Nicușor Dan, susținut de liberali la mandatul din 2020. Burduja a numit starea Capitalei drept un „sat fără câini” sau „cel puțin ca un oraș fără lideri”.

„Mă trezesc dimineața și e posibil n-am apă caldă sau merg pe stradă și este posibil împiedic pentru trotuarul nu a mai fost reabilitat de zeci de ani de zile. Sau plimb prin Parcul Cișmigiu și e posibil nu ies chiar în bună regulă de acolo din cauza diverselor fenomene .Cei care au fost știu despre ce vorbesc. Deci te doare sufletul ai cea mai dezvoltată capitală din întreaga regiune, cu un PIB peste cel al Bulgariei și al multor alte altor țări din regiune și fie un oraș care arată pur și simplu ca un sat fără câini sau cel puțin ca un oraș fără lideri”, a adăugat Burduja.

Știrea inițială:

Discuțiile continuă în cadrul BPN PNL. Totuși, un lucru este cert. Sebastian Burduja va preia cârma organizației PNL București, au precizat sursele Gândul. Poziția a rămas vacantă după plecarea lui Ciprian Ciucu, actualul primar din Sectorul 6.

Numirea acestuia vine într-un context important, în care liberalii își pregătesc garnitura de candidați cu care se vor prezenta la alegerile locale din 2024. În acest sens, există cutuma ca șeful de organizație să fie și candidatul partidului pentru funcția de Primar General.

Invitat la interviurile Gândul, Burduja a declarat că nu are o relație prea bună cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„Nu lucrăm împreună, sunt într-un monolog. Eu îl cunosc pe Nicușor Dan, îl respect și mi se pare că este un om care a vrut, dar nu a putut. Dacă am un lucru de reproșat, acesta este faptul că există o lentoare cumplită a proiectelor din București. Orașul este motorul principal al economiei românești și este complet gripat”, a spus Sebastian Burduja pentru Gândul. (detalii AICI)

Șefia interimară a organizației PNL București este asigurată de președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Cine este Sebastian Burduja?

Sebastian Burduja a înființat Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), iar conform descrierei sale, a revenit definitiv în ianuarie 2016 în România. A studiat în SUA la prestigioasele universități Harvard (dublu masterat) și Stanford (licență).

În 2011, a fost recrutat de Dalberg Global Development Advisors, companie de elită specializată în proiecte de țară. Apoi a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială (2012-2015), unde a coordonat echipe de specialiști internaționali. În acest moment, Burduja este ministrul Energiei în cabinetul condus de social-democratul Marcel Ciolacu.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Coaliția „Nicu și Marcel” agită apele în PNL / Surse: Liberalii analizează varianta ca Sebastian Burduja să preia șefia PNL București

 LIVE TEXT | Deputații adoptă noua lege a pensiilor / Camera Deputaților este for decizional

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Viața la bloc. Cum pot fi diminuate sumele plătite la întreținere
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?