VIDEO | Medic din Craiova, sub control judiciar pentru omor din culpă. Patru pacienți ar fi murit după biopsii efectuate de acesta | UPDATE

Publicat: 11/04/2023, 15:33
Actualizat: 11/04/2023, 16:50

Un medic din Craiova, în vârstă de 46 de ani, a fost reținut luni de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă.

UPDATE: Magistrații l-au plasat sub control judiciar

Magistrații au decis instituirea măsurii controlului judiciar timp de 60 de zile pe numele medicului.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorul Mihai Trică, a transmis, prin intermediul unui comunicat această informație și adaugă că medicul este bănuit că nu ar fi respectat măsurile specifice profesiei și activității sale, efectuând în mod defectuos mai multe proceduri medicale.

„În mod concret, în urma activității de urmărire penală efectuate de către organele de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a stabilit că la data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă necondiționată.

Cu privire la aceeași persoană se fac cercetări în calitate de suspect pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal”, se arată în comunicat.

Știrea inițială:

Potrivit surselor GÂNDUL, este vorba despre medicul Alin Demetrian, cauzat că a efectuat patru biopsii, pe patru pacienți diferiți, intervenții în urmă cărora pacienții au decedat.

„Ieri, 10 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, transmit autoritățile.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor