VIDEO | Ministrul Energiei, prezent la ceremonia de deschidere a ADIPEC 2023: „Întreaga lume se uită spre România drept lider în tranziția energetică”

Publicat: 02/10/2023, 16:00
Actualizat: 02/10/2023, 19:50

Ministrul Energiei, a participat luni la Abu Dhabi, acolo unde a avut loc ceremonia de deschidere a ADIPEC 2023, cel mai mare eveniment din lume dedicat sectorului energetic. La eveniment sunt prezenți 160.000 de experți în energie, dar și lideri ai peste 2200 de companii și peste 40 de miniștri din întreaga lume. 

România, urcă la Abu Dhabi pe cea mai înaltă scenă a sectorului energetic mondial. Sebastian Burduja a mers la ADIPEC 2023 la invitația omologului din Emiratele Arabe Unite, Suhail Mohamed Faraj Al Mazrouei, prezentând în fața audienței internaționale planurile României în sectorul energetic.

Prezența României la acest nivel ne spune că întreaga lume se uită spre țara noastră drept lider în tranziția energetică și furnizor strategic de soluții și securitate pentru întreaga regiune, a transmis Sebastian Burduja.

De la eveniment, liberalul s-a arătat deschis în a găsi cele mai bune soluții la provocările energetice actuale, alături de mediul privat, precizând că statul are rolul de a facilita condițiile pentru ca piața liberă să se dezvolte în zona energiei alternative sau regenerabile.

„Vom reuși să găsim soluții la provocările energetice ale omenirii doar în echipă cu sectorul privat. Companiile au soluții, cunoaștere și capital. Rolul statului este de a facilita, de a stimula și de a crea condițiile pentru ca piața liberă să se dezvolte și să investească în energie regenerabilă, programe nucleare și modernizarea sistemelor de transport și distribuție”, a precizat ministrul Energiei.

Totodată, Burduja a prezentat audienței de la Abu Dhabi și planurile României în privința transportului energiei din Dobrogea spre vestul României prin viitorul conector de înaltă tensiune în curent continuu (HVDC), care conform ministrului, „va transforma România în cel mai important furnizor de energie electrică și de stabilitate pentru sistemul energetic regional” până în anul 2030.

La evenimentul din Emiratele Arabe Unite (EAU) au participat printre alții și ministrul Energiei și Infrastructurii din Turcia, Alparslan Bayraktar, dar și Secretarul General al OPEC, Haitham Al Ghais.

Au fost doar  trei miniștri pe scenă din peste 40 prezenți: România, EUA și Turcia.

ADIPEC este o platformă internațională care reunește industria pentru a accelera acțiunile urgente, colective și responsabile în vederea unei decarbonizări mai rapide și pentru a ne pregăti sistemul energetic pentru viitor.

Găzduită de ADNOC sub tema „Decarbonizarea. Mai repede. Împreună”, ADIPEC se bazează pe moștenirea sa de aproape patru decenii ca platformă incluzivă, facilitând dialogul în întregul ecosistem energetic și nu numai, promovând parteneriate intersectoriale și inspirând soluții care schimbă regulile jocului pentru un viitor energetic mai curat și mai sigur.

În timp ce Emiratele Arabe Unite va întâmpina liderii mondiali la COP28 în noiembrie 2023, ADIPEC va acționa ca o platformă incluzivă, încadrând diverse conversații din întregul lanț valoric energetic și nu numai, stimulând în același timp investițiile în energiile curate ale viitorului.

Sursa: Facebook/ Sebastian Burduja

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Ce spune Augustin Zegrean despre atacarea la CCR a măsurilor fiscal-bugetare: „Nu poți să modifici de azi pe mâine impozitele și taxele”

VIDEO | Marcel Ciolacu își dorește ca Legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie. În caz contrar, Guvernul ia în calcul un ajutor one-off

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Europa, tot mai săracă față de SUA
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto