VIDEO | Mircea Geoană, mesaj în încheierea GoTech World București. “Securitatea noastră este legată de capacitatea de a inova diferit, responsabil și cooperant”

Publicat: 04/11/2022, 16:55

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, preşedinte al Board-ului pentru inovare al Alianței Nord-Atlantice, le-a transmis un mesaj participanților cea de-a 11-a ediție a GoTech World din București, prin intermediul unei intervenții video, în care a subliniat importanța inovării pentru securitate.

„Știu cât de mult efort punem în inovație. NATO dă putere tinerilor antreprenori să construiască tehnologii pentru viitor”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a menționat că NATO colaborează și cu start-up-uri mici.

“Un alt exemplu este provocarea inovației NATO. Sunt foarte mândru că România, țara mea, găzduiește provocarea inovației în România, împreună cu aliații NATO de transformare și Agențiile NATO de Comunicare și informații”, a spus Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit și despre multiplele probleme cu care se confruntă Europa, de la continua amenințare a terorismului până la atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei, care are consecințe extrem de grave în toate planurile.

“Așa cum puteți vedea, cu invazia Rusiei în Ucraina, managementul de date și securitatea sunt piese vitale pentru puzzle-ul securității. Și nu doar pentru apărare, ci pentru întreaga economie”, a spus Mircea Geoană.

„Securitatea este treaba tuturor”

Mircea Geoană a subliniat că un pas important al inovării și al securității este acela de a genera și a cultiva „un mindset permanent de inovare” pentru toţi actorii din societate.

„Securitatea este treaba tuturor. Noi te putem ajuta pe tine și tu ne poți ajuta pe noi să facem asta. Așa că hai să păstrăm legătura, vino să vorbești cu noi (…)

Trăim într-o țară în care securitatea noastră este legată nu doar de capacitatea noastră de a inova, ci și de a inova în mod diferit. Deci, este important să rămânem pe locul principal. Și pentru asta trebuie să inovăm diferit, responsabil și cooperant”, a transmis secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană și-a încheiat discursul într-o notă optimistă, reamintindu-le participanților de la eveniment că este român și că are convingerea că GoTech World, organizat anul acesta la București, “are idei bune, start-up-uri excelente și, cu siguranță, resurse”.

GoTech World 2022 este unul dintre cele mai importante evenimente tehnologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se desfășoară la București, iar tema din acest an este „Acționați acum, prin inovație și tehnologie, pentru o lume mai bună și mai sigură”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase