VIDEO | Momente de groază pentru pasagerii cursei Bari-București. Un avion Wizz Air a ratat aterizarea pe Otopeni – DETALII EXCLUSIVE

Publicat: 21/07/2023, 21:23
Actualizat: 21/07/2023, 21:51

O aeronavă a companiei Wizz Air de pe ruta Bari – Otopeni a avut, vineri după-amiază, o aterizare cu turbulențe, ceea ce a provocat panică printre cei aproape 200 de pasageri din avion.

Pilotul aeronavei a avut o primă tentativă de aterizare ratată, care i-a speriat pe pasageri, și a fost obligat să se ridice din nou de la sol și să facă un ocol pentru a doua încercare de aterizare.

Surse de la Aeroportul ”Henri Coandă” Otopeni au spus, pentru Gândul, că a fost o aterizare cu probleme, însă nu au putut preciza motivul manevrei care a provocat panică printre cei aproximativ 180 de pasageri ai cursei de la Bari.

Cursa Wizz Air cu probleme este W43166 Bari – București, care trebuia să ajungă pe Aeroportul Otopeni la 17:35, dar a aterizat mai devreme, la 17:31.

Înregistrarea video de pe platforma FlightRadar24 arată cum aeronava face un ocol deasupra aeroportului.

A fost a 16-a cursă a aeronavei în ultimele trei zile, începând de miercuri fiind alocată, în afara zborurilor pe ruta Bari-București și retur, pe trasee spre și de la Roma, Luxemburg, Tel Aviv, Bologna și Oslo.

După incidentul de la aterizarea pe Aeroportul Otopeni, aeronava a plecat, la scurt timp, spre Dortmund, cu o întârziere față de ora de plecare programată, au precizat sursele Gândul.

Astfel, dacă aeronava trebuia să decoleze spre Dortmund la ora 18:19, a plecat de pe Aeroportul Otopeni la 18:57, după cum arată orarul de zbor al avionului înregistrat cu indicativul 9H-WZU (numărul de zbor W43093)

Timpul mediu de verificări între curse este de aproximativ 30 de minute, dar încadrarea în program depinde și de slot-ul de zbor acordat.

Gândul a solicitat și operatorului aerian low-cost un punct de vedere privind incidentul de pe Otopeni.

Zboruri Wizz Air întârziate, pasageri disperați

Gândul a primit numeroase sesizări din partea pasagerilor disperați, privind întârzierile foarte mari ale avioanelor Wizz Air. Pasagerii care au fost nevoiți să stea cu orele prin aeroporturi după ce cursele le-au fost amânate se plâng că nu primesc nicio explicație pentru întârzierea zborurilor.

Numai în perioada 22 iunie – 5 iulie, peste 200 de curse Wizz Air au avut cel puțin 30 de minute întârziere și 13 au fost anulate, conform celor mai recente date transmise de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Recent, a avut loc un incident într-un avion Wizz Air. Pasagerii unei curse de la București la Roma au trăit clipe de coșmar, în condițiile în care instalația de aer condiționat a aeronavei nu funcționa. Unui copil i s-a făcut rău, iar restul pasagerilor se luptau să reziste făcând-și vânt cu diverse pliante găsite în avion.

În ciuda numeroaselor probleme, compania din Ungaria nu poate fi amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, deoarece legislația românească actuală nu permite sancționarea firmelor cu sediul în altă țară.

Necazurile provocate de Wizz Air par fără sfârșit după ce cursele anulate în ultima clipă, cu pasageri uitați în diverse aeroporturi europene sau întârzierile repetate ale unor zboruri au devenit deja un obicei al companiei cu sediul la Budapesta.

Dacă în cazul companiei românești Blue Air, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a putut să ia măsuri și să aplice amenzi-record, de ordinul milioanelor de euro, în cazul Wizz Air, ANPC este legată de mâini și de picioare.

După amânarea sau anularea a sute de curse aeriene ale Wizz Air, șeful ANPC, Horia Constantinescu, a explicat, pentru Gândul, că instituția pe care o conduce nu poate amenda operatorii cu sedii în alte țări. Horia Constantinescu a precizat că proiectul legislativ care ar urma să permită ANPC să aplice sancțiuni și în astfel de cazuri a fost blocat în Parlament de către parlamentarii USR.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Pasagerii nimănui. Wizz Air amână sau anulează zboruri și nimeni nu justifică de ce. Cine vrea explicații, plătește un euro pe minut

Zeci de curse Wizz Air amânate sau anulate, ANPC nu poate da amenzi! Horia Constantinescu: Legea e blocată în comisii. USR favorizează bătaia de joc

Andreea Raicu, după 18 ore întârziere a zborului de la Milano la București. „Wizz nu este o opțiune niciodată”

EXCLUSIV | Cum a pierdut o familie din București 1.000 de euro din cauza Wizz Air. „Mi-au dat mail că zborul este anulat cu două ore înainte”

Pățania unor români afectați de anularea zborului WIZZ Air dintre Praga și București. „Nu ne-au oferit cazare și masă. Ni s-a spus să ne descurcăm”

Wizz Air reduce în august numărul de zboruri din România. Ce opțiuni au clienții care au cumpărat deja bilet

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?