VIDEO | O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit un nou record mondial după ce a sărit cu parașuta din avion

Publicat: 21/06/2022, 13:00

O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit un nou record mondial, devenind astfel cea mai vârstnică persoană care a executat un salt cu paraşuta în tandem. Ea a declarat că intenţionează să sărbătorească această performanţă „cu un mic tort”.

Însoţită de rudele şi prietenii ei pe un aerodrom în apropiere de Motala, un oraş situat la 240 de kilometri sud-vest de Stockholm, Rut Larsson a executat saltul legată cu hamul de parașutistul Joackim Johansson, stabilind astfel un nou record mondial, care a intrat direct în Cartea Recordurilor.

Rut Larsson, în vărstă de 103 ani, a devenit oficial cea mai vârstnică persoană care a executat un salt cu paraşuta în tandem, un reprezentant al Guinness World Records fiind prezent la faţa locului pentru a înregistra momentul.

Rut Larsson a spus că i-a plăcut „acea coborâre lentă de jos în sus” şi că întreaga experienţă a fost „agreabilă”.

„A fost minunat, mă gândeam de multă vreme să fac asta. Totul s-a petrecut aşa cum era prevăzut”, a declarat Rut Larsson pentru agenţia de presă suedeză TT.

„O americancă a bătut recordul inițial, așa că a trebuit să îl bat pe al ei”, a spus Larsson, care „s-ar putea să mănânce un pic de tort” pentru a sărbători reușita.

După ce Rut şi instructorul ei de zbor au aterizat cu bine, câţiva asistenţi s-au grăbit să o ajute să se ridice, apoi i-au adus cadrul metalic folosit de ea pentru a se deplasa.

Rut Larsson, care are 103 ani şi 259 de zile, a doborât precedentul record în domeniu, deţinut de o persoană din SUA, care avea vârsta de 103 ani şi 181 de zile, scrie Mediafax.