VIDEO | Panică în București. Demolarea fostului sediu al Ministerului de Interne a „cutremurat” centrul Capitalei

Publicat: 06/10/2023, 18:19
Actualizat: 06/10/2023, 20:26

Demolarea controlată a fostului sediu al Ministerului de Interne a creat panică în centrul Capitalei. Clădirea care aparține acum IGPR este clasificată, alături de mai toate clădirile din zonă, în categoria celor de mare risc seismic. Construit în perioada interbelică, blocul de pe strada Eforie a servit în ultima perioadă ca sediu al structurilor operative ale Poliției. Zgomotele și praful provenite de la o greșeală a demolatorilor a indus senzația de cutremur proprietarilor din zonă.

Demolarea a început cu mai mult timp în urmă, fără probleme, dar vineri, în jurul orelor 15.00 ceva a mers prost. Proprietarii din blocurile învecinate au fost panicați de o cascadă de zgomote și vibrații succesive, asemănătoare unui cutremur de mică amplitudine. La scurt timp întreg cvartalul al fost învăluit într-un nor de praf. Alertați oamenii au sunat la 112.

ISU a intervenit în trombă

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență veniți la fața locului au transmis că prezența lor la fața locului s-a datorat unei sesizări făcute la 112, însă mașina de pompieri s-a retras după ce a constatat că nu există o urgență: „Prezența noastră acolo este ca urmare a unei sesizări primite prin numărul de urgență 112, prin care probabil locatarii semnalează că s-a produs un zgomot, ca urmare a prăbușirii unor elemente de construcții, fapt care a generat o cantitate mare de praf. S-a trimis o mașina de pompieri, iar reprezentații ISU constatat că aceasta nu este o situația de urgență, că acolo sunt lucrări care se desfășoară într-un mediu controlat. La caz a ajuns și o mașină de poliție iar în momentul acesta resursa noastră s-a retras,” a declarat purtătorul de cuvânt ISU, locotenent-colonel Daniel Vasile, pentru Buletin de București.

Imaginile care au panicat un cartier

Înregistrarea video postată surprinde un nor de praf care cuprinde strada Eforiei din Capitală. Sursa a fost demolarea unui fost sediul al IGPR, unde au funcționat în trecut Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, Inspectoratul General pentru Imigranți sau Biroul de Omoruri din Poliția Capitalei.

Norul de praf a provenit de la lucrările de demolare la un fost sediu al Ministerului de Interne, evacuat în 2019 din cauza riscului de prăbușire.

“A fost finalizată și prezentată expertiza tehnică a construcției situată pe strada Eforie nr. 3, sector 5, București și a rezultat faptul că aceasta se încadrează în clasa de risc seismic unu, corespunzând construcțiilor cu risc de prăbușire la cutremur. Expertul tehnic a constatat, în urma verificărilor, că demolarea construcției existente și reconstruirea cu o structură de rezistență corect dimensionată reprezintă cea mai eficientă soluție. În data de 02.12.2019, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus măsuri pentru relocarea polițiștilor din structurile operative ce își desfășoară activitatea în incinta clădirii , în principal cadre ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale Inspectoratului General pentru Imigrări”, se arată într-un comunicat din arhiva ministerului de Interne.

Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a transmis că la fața locului se află o autospecială pentru supraveghere și că vor reveni cu informații în legătură cu acest incident.

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vești proaste de la meteorologii. Săptămâna Mare începe cu ploi
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...