VIDEO | Panică la bordul unui Boeing al Air France. Avionul nu a mai răspuns comenzilor piloților, pe măsură ce se apropia de aterizare

VIDEO | Panică la bordul unui Boeing al Air France. Avionul nu a mai răspuns comenzilor piloților, pe măsură ce se apropia de aterizare
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06/04/2022, 16:09

Moment terifiant la bordul unui Boeing 777 al Air France, care zbura de la New York la Paris. Aeronava a fost forțată să renunțe la aterizare, după ce piloții au constatat că avionul nu mai răspunde la comenzile lor.

Zborul 11 ​​al Air France, un Boeing 777, a reușit să aterizeze în siguranță pe aeroportul Charles de Gaulle, marți dimineață, după momente de panică în cabina piloților, conform unor înregistrări distribuite de site-ul de știri din industrie AirLive și preluate de Daily Mail.

Un purtător de cuvânt al Air France a confirmat pentru DailyMail.com că un „incident tehnic” i-a forțat pe piloți să oprească aterizarea.

Controlorii de trafic aerian au observat că avionul deviază spre stânga.

„Ne-am plimbat după ce a apărut o problemă cu comenzile. Avionul nu a răspuns”, a explicat pilotul după incident.

Avionul a reușit să aterizeze în siguranță.

„Air France confirmă că echipajul zborului AF011 din 4 aprilie 2022 de la New York JFK la Paris-CDG și-a întrerupt aterizarea și a efectuat o remediere din cauza unui incident tehnic”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene pentru DailyMail.

„Echipajul a făcut față situației și a aterizat în siguranță după o a doua apropiere de sol”, conform sursei citate.

Compania a spus că „Air France înțelege și regretă disconfortul resimțit de pasageri”.

Producătorul de avioane din Chicago s-a confruntat cu numeroase întrebări legate de siguranță în ultimii ani.

Luna trecută, Federal Aviation Administration (FAA) a declarat că finalizează trei directive de siguranță pentru unele avioane Boeing 777 cu ​​motoare Pratt & Whitney 4000.

FAA a spus că noile directive, care au fost propuse în decembrie după trei defecțiuni raportate la palele ventilatorului în timpul zborului, necesită inspecții și îmbunătățiri care vor permite avioanelor Boeing 777-200 și -300 echipate cu acele motoare Pratt & Whitney să reia zborurile după ce au fost ținute la sol de mai bine de un an.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase