VIDEO | Poliția Capitalei a confiscat produse vestimentare de lux de sute de mii de euro. Marfa furată din Italia era vândută online

Publicat: 15/11/2023, 14:48
Actualizat: 15/11/2023, 16:17

Doi soți, Radu și Sorina Zecheru, au tăinuit și comercializat produse vestimentare de lux furate din Italia estimate la 1,4 milioane de euro. Conform surselor Gândul, magazinele jefuite din Italia au fost societățile Tuscany SRL și Fae Proger SRL. Miercuri, polițiștii din București au efectuat percheziții la două adrese din Capitală de unde au descoperit două adevărate depozite de marfă de lux, în urma unei plângeri formulate chiar de un reprezentant al Casei Gucci. Cei doi soți vindeau marfa pe site-ul-ului “VestiareCollective”. Radu și Sorina Zecheru au fost reținuți, urmând să primească propunerea de arest preventiv.

Marți, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro. La perchezitii au fost gasite si produse ce poarta marca brandurilor Gucci, Moorer, Giusepe di Morabito, Moreau, Loewe, Burberry, Dolce&Cabbana, Balenciaga.

Depozit de sute de mii de euro

În perioada octombrie 2021 – martie 2023, în Italia, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăți italienești (Tuscany SRL, Fae Proger SRL), ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro, comunică Poliția.

Din cercetări, s-a stabilit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în țara noastră, apoi ar fi fost comercializate, prin intermediul unor site-uri de profil („VestiareCollective”), mai multe operațiuni de livrare fiind efectuate de doi soți, o femeie (Sorina Zecheru), în vârstă de 36, respectiv un bărbat (Radu Zecheru), în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, începând cu anul 2021, cei doi și-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, și totodată, înregistrate în istoric, tranzacții cu produse despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte dintre cele reclamate ca fiind sustrase, de pe teritoriul Italiei.

Produse de marcă și un Audi A6 confiscate

În vederea administrării materialului probator, la data de 14 noiembrie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de precheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care terminale mobile, medii de stocare, dar și aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux (Audi A6), peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii din categoria celor de interes, cele din urmă fiind ridicate în vederea stabilirii provenienței, dat fiind faptul că este vorba de produse ce poartă marca unor branduri de lux estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Româane.

Citiți și: Poliția Capitalei a capturat “un camion“ de parfumuri, pantofi și haine de firmă contrafăcute. Cum operau contrabandiștii

VIDEO | UPDATE – Șefa Medochemie, arestată preventivă pentru că ar fi delapidat firma cu 18 milioane de lei în cash, ceasuri și bijuterii

Una dintre cele mai frumoase agente MAI, prinsă la furat! Paznicul magazinului a „turnat-o” polițiștilor

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji