VIDEO | UPDATE – Șefa Medochemie, arestată preventivă pentru că ar fi delapidat firma cu 18 milioane de lei în cash, ceasuri și bijuterii

Publicat: 20/07/2023, 15:19
Actualizat: 07/08/2023, 13:08

Directoarea companiei farmaceutice Medochemie Romania SRL este acuzată că ar fi furat lunar din firmă câte un milion de lei, timp de aproximativ 18 luni. Femeia și-ar fi transferat bani în contul personal, ar fi achiziționat din fondurile firmei ceasuri, aparatură audio, bijuterii, parfumuri și haine. Firme de firme, ceasuri Ulysse Nadin, Chopard Jaeger-Le Coultre și sisteme audio Bang&Olufsen, conform surselor judiciare Gândul.

UPDATEInstanța a decis să emită mandat de arestare pe numele directoarei companiei farmaceutice Medochemie Romania SRL pentru 30 de zile.

Știrea inițială

La data de 19 iulie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind fapte de delapidare.

„Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2022 – iunie 2023,  o femeie, în vârstă de 51 de ani, în calitate de director financiar al unei companii farmaceutice, și-ar fi însușit din activul societății 18.000.000 de lei, atât prin transferuri de numerar, în conturile personale, cât și prin achiziționarea unor cantități însemnate de produse de lux: ceasuri în valoare totală de 7.800.000 de lei, parfumuri estimate la 1.000.000 de lei și articole vestimentare, în valoare de 3.000.000  de lei”, transmit reprezentanții Poliției Capitalei.

Poliția a ridicat o roabă de ceasuri, bijuterii, poșete și haine

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate 20 de ceasuri de lux, aproximativ 1 kg de bijuterii, mai multe băuturi, articole vestimentare și genți exclusiviste, precum și produse electronice de lux, ce urmează a fi expertizate, în vederea stabilirii valorii acestora și instituirii de măsuri asigurătorii. Toate mărci de firmă autentice, ceasuri Ulysse Nadin, Chopard Jaeger-Le Coultre sau sisteme audio Bang&Olufsen! Ca idee, un Chopard Jaeger-Le Coultre, pentru cei ma strânși la pungă, începe de pe la 15-16 mii de lei, dar poate ajunge și la 75 de mii de lei pentru cei cu mâna mai lungă.

De asemenea, la data de 20 iulie 2023, au fost puse în aplicare alte 9 mandate de percheziție domiciliară și 20  de mandate de aducere, în Municipiul București, vizate fiind societăți comerciale din categoria celor care oferă produse de lux, societăți în conturile cărora bănuita ar fi virat importante sume de bani.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.

Directoarea a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.


Citiți și:

DELAPIDARE de peste 660.000 de lei, la opt școli din Dâmbovița. Doi administratori financiari, reținuți

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane într-un dosar care vizează achiziții FICTIVE la o companie din subordinea Ministerului Energiei

Achiziții publice fictive în SEAP. Percheziții la mai mulți funcționari suspectați ca au delapidat fondurile CNCIR cu aproape 10 milioane de lei

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace