VIDEO Ponta: Orice țară se dezvoltă prin elite. În România, dacă cumva ești mai deștept sau mai citit, este principalul motiv să fie omorât”

Publicat: 15/08/2022, 23:18

O societate se dezvoltă prin elite, prin oameni educați, dar în România elitele sunt omorâte. Distrugerea elitelor e mod de schimbare a societății, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Eu cred în general, orice țară care se dezvoltă, se dezvoltă prin elite, iar faptul oamenii care nu au același acces la educație, la informații îi susțin și se simt bine, „Domne, l-am ales pe cel mai deștept dintre noi”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier al României spune că în România dacă faci parte din elita societății ești omorât, iar proștii sunt puși în poziții de conducere.

„Există societăți și România este una dintre ele în care, dacă cumva ești mai deștept sau mai citit, este principalul motiv fie omorât. Dacă ești mai prost, „Bă, hai să-l punem pe prost, râdem de el, să-l luăm. Nu punem unul mai deștept ca noi”. Dacă-l întrebi  tu ce știi faci altceva decât chestia asta? Nimic! A pai vin-o încoace te punem șef”, a spus Ponta.

El a subliniat că „distrugerea elitelor e mod de schimbare a societății”, un „modus operandi” care a fost îmbrățișat și de comuniști care ulterior și-au dat seama că nu merge dacă nu ai o educație solidă.

„Și atunci, care sunt elitele românești? Distrugerea elitelor e mod de schimbare a societății. Știi  după anii ‘70 – ‘80 trebuia fii șef de promoție ca  te pună șef la fabrică. Trebuia mergi la facultate, părinții tăi erau de la sat, dar trebuie faci facultate, dacă învățai și o limbă străină era și mai bine.

Adică și comuniștii ăia după primii ani în care au omorât elitele, după aia au încercat formeze-i dându-și seama nu se poate. Noi suntem acum în perioada în care orice înseamnă cu adevărat elită este omorât”, a afirmat Ponta.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase