VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu declară „război” drogurilor și păcănelelor: Trecem la destructurarea rețelelor de traficanți

Publicat: 08/09/2023, 15:26
Actualizat: 08/09/2023, 15:27

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anuțat prioritățile guvernului pe care îl conduce. Conform acestuia, lupta împotriva evaziunii fiscale, prevenirea și combaterea consumului de droguri, dar și scoaterea jocurilor de noroc în afara orașelor, reprezintă obiective pe care premierul vrea să le bifeze cu orice preț în mandatul său.

În ședința de guvern de vineri, Marcel Ciolacu a setatat principalele priorități ale executivului. Una dintre măsuri este lupta împotriva evaziunii fiscale, în condițiile în care guvernul de la București are nevoie de bani la buget, pentru a se încadra în ținta de deficit de 4,4%, asumată de România în PNRR. Chiar Comisia Europeană a cerut premierului o colectare mai bună a TVA-ului.

Premierul subliniază și importanța reformei administrative, pe care guvernul o pregătește. Acesta este de părere că unele instituții sunt „total anchilozate” și spune că în unele cazuri este necesară comasarea instituțiilor pentru a eficientiza aparatul public.

Discutăm și despre lista priorităților legislative ale Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară. Iar aici, pe lângă reforma sistemului de asistență socială, vorbim despre măsurile de reducere a evaziunii fiscale și despre cele privind reorganizarea extinsă a administrației. Este obligatorie eficientizarea aparatului de lucru și comasarea unor instituții care sunt total anchilozate, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Nu este singura prioritate pe care Marcel Ciolacu o are. Acesta a declarat deschisă lupta împotriva traficului și consumului de droguri.  Premierul vrea măsuri dure și cere autorităților să fie vigilente în aplicarea legii, în condițiile în care Ciolacu a cerut un nou cadru normativ privind legislația antidrog din România.

Altă urgență majoră este în privința legislației privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri. Este, evident nevoie de o nouă legislație antidrog care să răspundă eficient realității dure de astăzi și să transpună normele și bunele practici europene. Aștept acest proiect din partea colegilor de la Ministerul de Interne, Justiție și Ministerul Sănătății. Ne trebuie o abordare diferită. Intervenim cu tărie și hotărâre ca să umblăm și la cauză, nu doar la efecte și să trecem la destructurarea rețelelor de traficanți, spune premierul Marcel Ciolacu.

Traficanții și consumatorii de droguri nu sunt singurii vizați de măsurile executivului. Împătimiții jocurilor de noroc se vor putea distra în sălile special amenajate, doar în afara orașului, spune premierul. El a precizat că legea urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților, urmând a fi adoptată „cât mai rapid”. Chiar săptămâna trecută la Ministerul Afacerilor Interne, opt ministere au semnat Planul

O prioritate este și legea de organizare și exploatare a jocurilor de noroc, unde avem un scop foarte clar vrem să eliminăm din orașe păcănele. Legea a trecut deja de Senat, urmează dezbaterea la Camera Deputaților și interesul nostru, nu numai al guvernului, ci și al românilor, este să o adoptăm cât mai rapid, a conchis premierul.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Guvernul Ciolacu a adoptat facilităţile de transport pentru elevi și studenţi. Acestea cresc de la 50% la 90%

România a trimis Comisiei Europene cererea de modificare a PNRR. Ce prevede noul capitol RePowerEU, în valoare de 1,4 miliarde euro?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani