VIDEO – Primele declarații ale procurorilor cu privire la crima din Cernavodă. “Criminalul a ucis victima, după ce a fost surprins în încercarea de a sustrage cheile imobilului“

VIDEO - Primele declarații ale procurorilor cu privire la crima din Cernavodă. “Criminalul a ucis victima, după ce a fost surprins în încercarea de a sustrage cheile imobilului“
Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța. Foto: YouTube
Publicat: 09/04/2021, 17:39
Actualizat: 09/04/2021, 17:53

Noi declarații au fost făcute în cazul uciderii Cristinei Palu, din Cernavodă, profesor psiholog în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia).

Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța, și procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, au făcut câteva declarații cu privire la crima de Cernavodă.

Autorul crimei este un bărbat care îi făcuse lucrări la domiciliu, în urmă cu câțiva ani, tot el schimbându-i și ușa de la intrare. A fost depistat în zona localității Deleni, precizând că a băut antigel pentru a se sinucide.

Declarații despre desfășurarea crimei din Cernavodă

Când a ajuns în holul apartamentului, în ideea de a o îndepărta de el, pentru a putea sustrage cheia apartamentului și să vină ulterior să o jefuiască, i-a cerut un pahar cu apă.

Victima s-a întors prea repede din bucătărie. Apoi, bărbatul i-a cerut un pix și o hârtie pentru a completa o declarație pe propria răspundere. Atunci, el a încercat să sustragă cheia apartamentului. Victima s-a întors mullt prea repede și l-a surprins pe individ. Pentru că femeia vorbea destul de tare, el a luat hotărârea să-i astupe gura.

”În urma a două sesizări, în sensul în care sora victimei a sesizat despre faptul că, atunci când a căutat-o la domiciliu, a găsit ușa încuiată pe dinafară, cu cheia ruptă parțial în ușă și, ca urmare a unui denunț al unei alte persoane, cu maximă operativitate, și cu o foarte bună colaborare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul Județean al Poliției Constanța au documentat activitatea infracțională a unui bărbat care, acum 36 de ore, deci în cursul zilei de marți, a pătruns în imobilul victimei. S-a conturat ca situație de fapt că acesta a intrat în imobilul victimei pe care o cunoștea anterior și, sub pretextul de a cere ceva de scris și un document pe care să scrie, a încercat să sustragă cheia de la imobil, ca ulterior să pătrundă și să sustragă sume de bani și alte bunuri de valoare, însă a luat hotărârea de a ucide victima, după ce a fost surprins de victimă în încercarea acestuia de a-i sustrage cheile imobilului, a spus, pentru Replica, Gill Julien Grigore Iacobici, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Când a ajuns în holul apartamentului, în ideea de a o îndepărta de el, pentru a putea sustrage cheia apartamentului și să vină ulterior să o jefuiască, i-a cerut un pahar cu apă.

Victima s-a întors prea repede din bucătărie. Apoi, bărbatul i-a cerut un pix și o hârtie pentru a completa o declarație pe propria răspundere. Atunci, el a încercat să sustragă cheia apartamentului. Victima s-a întors mullt prea repede și l-a surprins pe individ. Pentru că femeia vorbea destul de tare, el a luat hotărârea să-i astupe gura.

Avea asupra lui o chingă, pe care a luat-o și a strangulat victima.

Victima a decedat, însă el a crezut că a leșinat. A  creat ulterior scenariul unui viol nereușit, pentru a-i deruta pe anchetatori.

Timp de 7-8 ore a rămas în apartament. Din poșetă a luat 500 de lei.

Victima a fost găsită cu un căluș în gură și avea mâinile legate

La rândul său, procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, a declarat:

Conform datelor preliminare, decesul victimei putea surveni ca urmare a strangulării. Pe corpul victimei au fost găsite numeroase leziuni de violență. S-a confirmat că victima a fost găsită cu un căluș în gură. Și că avea mâinile legate. Locuința victimei era încuiată cu cheie, aceasta fiind ruptă în încuietoare pe exterior. Suspectul o cunoscuse pe victimă după ce îi montase ferestre termopan și ușa apartamentului. Așa aflase cam ce bunuri avea victima în casă. Venise acolo cu scopul de a o jefui“.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York