VIDEO | Replica hackerilor ruși de la Killnet pentru Florin Cîțu. Cum a fost ironizat președintele Senatului

Publicat: 02/05/2022, 21:05

Hackerii ruși ironizați de Florin Cîțu pentru că au încurcat titularul funcției de președinte al Senatului l-au ironizat la rândul lor pe fostul premier, atașându-i, într-un colaj video, chipul în locul fețelor actrițelor sexy, în costume de baie, din filmul Baywatch.

Hackerii din gruparea Killnet i-au transmis lui Florin Cîțu să nu se simtă jignit, după ce acesta a comentat, luni, într-un mod ironic, luni, atacurile asupra site-urilor din România hackerilor ruși.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Palatul Parlamentului, că a fost nominalizat greșit în mesajul grupării de criminalitate cibernetică Killnet, care l-au confundat cu președintele Senatului, Florin Cîțu. „După cum aţi văzut, e o greşeală acolo, sunt şi eu, dar nu am o problemă că sunt nominalizat eu ca şi preşedinte al Senatului. Declaraţia mea a fost una foarte clară. România, dacă este nevoie, este pregătită, atât legal cât şi moral, să facă acest pas. În acest moment nu există o decizie în sensul acesta”, a spus Marcel Ciolacu, vineri,

Luni, după mai multe atacuri și amenințări în timpul weekendului, Florin Cîţu a pus la îndoială abilităţile hackerilor. „În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect, dar să greşeşti funcţia. (…) dădeai un simplu search pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a declarat Florin Cîţu.

În replică, hackerii de la Killnet i-au spus fostului lider liberal „să nu se simtă jignit” şi au realizat un colaj video cu fața lui atașată trupurilor îmbrăcate în costume de baie din Baywatch.

Sâmbătă, 30 aprilie, gruparea Killnet a publicat pe canalul de Telegram propriu informația că s-ar afla în spatele mai multor atacuri și, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituții, media, partide politice, business, cultură etc.) care, potrivit acestora, vor fi în aceste zile noi ținte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS). Site-ul Directoratul Național de Securitate Cibernetică a fost spart de hackerii de la Killnet și a fost atacat inclusiv site-ul Poliției Române.

Obiectivul principal al atacatorilor ar fi inactivarea site-urilor și a serviciilor web, distrugerea reputației și panicarea utilizatorilor din România. Specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au anunțat, duminică, 1 mai, că au blocat mii de atacuri malițioase în acest sfârșit de săptămână.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase