Florin Cîţu, ironic la adresa atacurilor de la Killnet: „Nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau al Camerei Deputaţilor”

Florin Cîţu, ironic la adresa atacurilor de la Killnet: „Nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau al Camerei Deputaţilor”
Președintele Senatului, Florin Cîțu / Sursa: PNL - Facebook
Publicat: 02/05/2022, 16:22
Actualizat: 02/05/2022, 16:24

Președintele Senatului, Florin Cîţu, a comentat într-un mod ironic, luni, atacurile cibernetice ale hackerilor ruși. Aceștia au scris că Marcel Ciolacu este preşedintele Senatului, care – de fapt – e șeful Camerei Deputaților.

„În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect, dar să greşeşti funcţia. (…) dădeai un simplu search pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a declarat  Florin Cîţu, citat de Hotnews.ro.

El a mai precizat că trăim și un război cibernetic, pe lângă cel fizic, iar atacurile hackerilor vizează pe toată lumea. ​Grupul de hackeri pro-ruși Killnet a atacat, în ultimele zile, site-urile mai multor instituții guvernamentale, dar și ale unor companii, precum și site-ul PSD.

Ei și-au motivat atacul postând o poză cu Marcel Ciolacu, căruia i-au atribuit, în mod greșit, funcția de președinte al Senatului și o declarație în care ar fi promis Kievului „asistență maximă” în furnizarea de arme letale.

Sâmbătă, 30 aprilie, gruparea Killnet a publicat pe canalul de Telegram propriu informația că s-ar afla în spatele mai multor atacuri și, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituții, media, partide politice, business, cultură etc.) care, potrivit acestora, vor fi în aceste zile noi ținte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS).

Obiectivul principal al atacatorilor ar fi inactivarea site-urilor și a serviciilor web, distrugerea reputației și panicarea utilizatorilor din România.

Specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au anunțat, duminică, 1 mai, că au blocat mii de atacuri malițioase în acest sfârșit de săptămână.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase