VIDEO | România s-a calificat în finala Eurovision 2022 cu melodia „Llamame”

VIDEO | România s-a calificat în finala Eurovision 2022 cu melodia „Llamame”
VIDEO | România s-a calificat în finala Eurovision 2022 cu melodia „Llamame” / Foto: Captură You Tube
Publicat: 13/05/2022, 07:51

România s-a calificat în finala concursului Eurovision cu melodia „Llamame”. Wrs este artistul care va reprezenta țara noastră în Marea Finală.

Wrs va merge cu melodia „Llamame” în Marea Finală a concursului muzical Eurovision ce se va desfăşura pe 14 mai la Torino, Italia.

Andrei Ionuţ Ursu, cunoscut profesional ca Wrs, este un dansator, cântăreţ electro-pop şi compozitor român. Acesta s-a aflat pe poziţia 13 la semifinală.

Alţi finalişti sunt Azerbaidjan, Australia, Belgia, Cehia, Estonia, Finlanda ,Polonia, Suedia şi Serbia.

Elveţia, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Moldova şi Olanda au fost primii finalişti Eurovision 2022.

„Llamame”, melodia care va reprezenta România la Torino, este compusă de Andrei Ursu, Cezar Gună, Alexandru Turcu şi Costel Dominteanu. Aceasta a câştigat Selecţia Naţională în martie 2022.

Sursa foto: Captură

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. A fost al 13-lea artist care a urcat pe scena de la Rotterdam (VIDEO)

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, nu s-a calificat în finala concursului muzical, care a avut loc în 22 mai. Cele zece ţări care vor reveni pe scenă sâmbătă sunt Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina.

Roxen, cu piesa „Amnesia”, a fost al 13-lea artist care a performat pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului de anvergură.

„Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa ‘Amnesia’ este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, spunea Roxen, înainte de concurs.

Alături de Roxen, reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021 au concurat reprezentanții Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei.