VIDEO| Șapte morţi şi opt răniţi, după un accident cumplit pe DN2. Raed Arafat: „Sunt și minori decedați”

Publicat: 25/07/2021, 12:17
Actualizat: 25/07/2021, 14:22

Un tragic accident de circulaţie a avut loc duminică dimineaţă, pe DN 2 – E85, în localitatea Răcăciuni, din județul Băcău. Șapte persoane, printre care și doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte opt sunt rănite, în urma unei coliziuni frontale între un autoturism şi un microbuz.

În urma accidentului, polițiștii din Bacău au deschis un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

UPDATE 12:00 Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Bacău au oferit primele informații despre victimele care au ajuns în unitatea medicală în urma accidentului.

„Sunt foarte grav unii dintre ei, sunt sub investigații: radiologice, la computer tomograf. Au fost aduși la noi cinci pacienți, trei adulți și doi minori, asta e tot ce vă pot spune la momentul de față. Au fost aduși conștienți, dar multe pot interveni”, a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al spitalului din Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

UPDATE ora 10.55: Planul roșu de intervenție a fost dezactivat în jurul orei 10:20, iar traficul a fost reluat, se circulă alternativ, pe un singur sens de mers.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că la locul accidentului au fost trimise echipe din trei județe, din Bacău, din Galați și din Vrancea, plus elicopterul care a plecat de la Iași. De asemenea, Arafat a vorbit și despre starea victimelor implicate în accident.

Printre decedați sunt doi minori și un adult din autoturismul cu care s-a ciocnit microbuzul și 4 adulți din microbuz, iar răniții sunt 5, dacă nu greșesc, doi minori printre ei. victimele au fost transportate, în principal, în județul Bacău. Știu că persoanele respective erau conștiente, dar asta nu înseamnă că nu se pot descoperi leziuni. Într-un accident în care au fost decese, orice persoană, chiar dacă este conștientă, poate să aibă încă anumite leziuni interne care să se descopere la spital”, a declarat Raed Arafat, duminică, într-o intervenție la Antena 3.

UPDATE 09:33: Alte cinci persoane rănite – trei adulți și doi copii – au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

„În urma coliziunii dintre un microbuz și un autoturism au rezultat 12 victime astfel: în autoturism erau 5 persoane (2 adulti și 3 minori), iar in microbuz 7 persoane adulte. Au decedat 1 adult și 2 minori din autoturism și 4 adulti din microbuz. 5 persoane( 1 minor si 4 adulti) au fost preluate de catre ambulantele SAJ”, potrivit unui comunicat al ISU Bacău.

Știre inițială

Un microbuz în care se aflau 15 persoane s-a izbit de un autoturism, duminică dimineață, pe DN 2, în apropiere de localitatea Răcăciuni din județul Bacău

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a activat Planul Roşu de intervenţie. Au fost alocate forţe de la ATPVM de la ISU Galaţi, 11 ambulanțe SMURD si descarcerare grea, o autospecdială de stingere cu spumă şi apă şi un elicopter SMURD Iaşi. Drumul este complet blocat.

Pe DN2 Bacău-Adjud, la ieşire din localitatea Răcăciuni, judeţul Bacău, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care se aflau 15 persoane”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit informațiilor de la fața locului, microbuzul a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului, iar pasagerii, care nu purtau centura de siguranţă, au fost aruncaţi unul peste altul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât