VIDEO. Șeful Poliției Capitalei îl contrazice pe procuror în cazul polițistului cercetat pentru uciderea Raisei: Era în misiune, dar nu într-o misiune urgentă

Publicat: 14/01/2022, 22:04
Actualizat: 14/01/2022, 22:08

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, și şeful Direcţiei Cabinet din cadrul Poliţiei Române, Georgian Drăgan, au făcut declarații, vineri seară, în privința celor două spețe care au ținut atenția opiniei publice în ultimele zile: copila de 11 ani care a murit după ce a fost lovită de o mașină de poliție și taximetristul ucis în Bolintin Vale (Giurgiu).

„Cu privire la evenimentul produs ieri, polițiștii și procurorul de caz au demarat imediat cercetări. În urma administrării probatoriului, procurorul a dispus astăzi control judiciar pentru 60 de zile. Conform statutului polițistului, am dispus retragerea sa  din funcție”, a declarat Șeful Poliției Capitalei.

În ceea ce privește informațiile din spațiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că polițistul era în misiune, fiind trimis pentru îndeplinirea atribuțiunilor de serviciu de către superiorul său nemijlocit, șeful Poliției Capitalei a precizat că polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului.

„Procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența. Am transmis unității de parchet competente că era, de fapt, în misiune. Dar nimic nu justifică faptul că se grăbea”, a precizat Berechet.

El a adăugat că Poliția va pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea situației. Bogdan Berechet a mai spus că după moartea fetiței a fost luată decizia ca toți polițiștii să anunțe dispeceratul în momentul în care pleacă în misiuni care implică urgența. Berechet a mai declarat, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor referitor la gestul colegilor de a-l acoperi pe polițist cu haina, că scopul acestora ar fi fost să îl protejeze de frigul de afară și nicidecum, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, să încerce o mușamalizare.