VIDEO | Un bărbat a fost găsit după două luni de la dispariție, lângă o mănăstire din Argeș. Salvamontiștii au fost chemați în ajutor

Publicat: 04/01/2022, 11:23
Actualizat: 04/01/2022, 11:24

Un bărbat din judetul Argeș a fost găsit după aproape două luni de la la data la care îi fusese sesizată dispariția. Acesta era decedat, iar trupul lui zăcea lângă una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din Argeș.

Trupul bărbatului a fost găsit într-o zonă împădurită de lângă mănăstirea Slănic din localitatea Berevoești din Argeș. Acolo s-a deplasat echipa operativă de la poliție care a efectuat cercetarea la fața locului. Întrucât zona este greu accesibilă, polițiștii au solicitat sprijinul salvamontiștilor, pentru ca trupul bărbatului să fie coborât la stradă.

Acțiunea a durat trei ore

„Am fost solicitați pentru evacuarea unei persoane decedate din zona comunei Berevoiești. Am intervenit cu șase salvatori montani și echipamentul din dotare, deorece zona e foarte accidentată și a necesitat tehnici de evacuare din mediul alpin”, a declarat Mihai Enache, seful formației Salvamont Câmpulung.

Acțiunea salvamontiștilor, care au coborât trupul pe o targă, a durat aproximativ trei ore.

Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că persoana decedată este un bărbat care, la data decesului, avea 46 de ani și era disparut în noiembrie din localitatea Corbi. Acesta a fost dus la Medicină Legală pentru necropsie, iar politișții verifica circumstanțele în care a decedat bărbatul și au întocmit un dosar penal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase