VIDEO Un bărbat dat în urmărire națională și internațională, PRINS de polițiștii Capitalei. Îl așteaptă ani grei în spatele gratiilor

Publicat: 02/06/2023, 10:20

Un bărbat dat în urmărire națională și internațională a fost prins de polițiștii Capitalei pe raza Sectorului 1 în urma unei intervenții coordonate. Acesta se afla sub lupa anchetatorilor de mai mult timp fiind acuzat de mai multe infracțiuni de furt.

În cursul zilei de ieri, 1 iunie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, în urma activităților specifice, au depistat un bărbat, de 55 de ani, urmărit național și internațional.

Pe numele acestuia, Judecătoria Sectorului 1 a emis, la data de 10 ianuarie 2023, un mandat executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat pentru mai multe infracțiuni de furt în formă continuată.

Cel în cauză urmează să fie încarcerat într-un penitenciar din București unde își va petrece următorii ani în spatele gratiilor, potrivit unui comunicat al Poliției.

Grup infracțional organizat specializat in cămătărie și proxenetism, destructurat

O operațiune de amploare a avut loc la finele lunii mai în județul Dâmbovița cu scopul de a destructura un grup infracțional format din 14 membri specializați în proxenetism și camătă.

Această organizație opera începând din anul 2019 și avea ca ținte victimele care erau amenințate, intimidate și forțate să plătească dobânzi exorbitante către cămătari.

Un număr considerabil de fete au căzut în capcana acestor indivizi și au devenit victime ale exploatării în afara granițelor țării.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Dâmbovița, 25 de persoane fiind conduse la audieri.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat un laptop, 17 telefoane mobile, aproximativ 1.700 de grame de aur, 11.300 de euro, 300 de franci elvețieni, 3.300 de lei, 1.727 de contracte de amanet, actele de proprietate a 12 autoturisme, carduri bancare, bilete de avion, contracte de muncă și alte înscrisuri”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

De aproape patru ani, gruparea teroriza victimele, oameni care primeau împrumuturi în momente de criza și plăteau apoi dobânzi uriașe.

„Din cercetări, a reieșit că, începând cu anul 2019, în județul Dâmbovița, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, alcătuit din 14 persoane, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism și camătă. Grupul infracțional organizat ar fi fost constituit pe criterii şi legături familiale și ar fi avut ca principal scop acordarea de bani cu împrumut către diferite persoane cărora le-ar fi impus, inclusiv prin acte de intimidare, plata unor dobânzi excesive, fiind obținute astfel venituri importante”, se arată în rechizitoriu.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...