VIDEO | Un român a terorizat un oraș din Spania. Și-a sechestrat copiii, a amenințat că le omoară și că aruncă blocul în aer

VIDEO | Un român a terorizat un oraș din Spania. Și-a sechestrat copiii, a amenințat că le omoară și că aruncă blocul în aer
sursa foto: Captură YouTube.com
Publicat: 06/06/2022, 11:52

Un român în vârstă de 43 de ani a fost în centrul unor scene teribile, sâmbătă, în orașul spaniol Coslada.

Înarmat cu un cuțit, bărbatul și-a sechestrat propriile fiice în apartament, apoi a amenințat că le omoară și aruncă în aer clădirea. Ore în șir, poliția a încercat să-l determine pe bărbat să renunțe la planul său.

Românul de 43 de ani s-a baricadat în casă cu cele două fiice ale sale, amenințând că le va omorî și că va arunca blocul în aer. Furia agresorului fusese declanșată chiar de soția lui, care depusese o plângere împotriva lui pentru violență de gen și ceruse divorțul.

După șapte ore de negocieri, românul violent s-a predat, iar fetele au ajuns în siguranță la mama lor.

Și-a amenințat fetița cu moartea chiar de ziua ei

Alarma a fost dată sâmbătă, 4 iunie 2022, în jurul orei 11:00. Când agenții au venit la român acasă pentru a-l aresta, acesta s-a baricadat în casă cu cele două fiice ale sale și a amenințat că le va ucide cu un cuțit și va arunca în aer blocul, dacă oamenii legii îndrăzneau să treacă de ușă, scrie El Mundo.

Sursa foto: colaj observatornews.ro / Twitter / Policía Nacional / telemadrid.es

Una dintre fete, cea mică, Sara, de 12 ani, a sărit pe terasa casei desculță, în pijamale și a scăpat. Ea și-a pus viața în pericol, deoarece apartamentul familiei se află la etajul 10. Sora ei mai mare, Miriam, care sâmbătă a împlinit 15 ani, a rămas cu tatăl ei în casă, forțat, până după ora 18:00, când a fost eliberată fără să fie rănită.

La fața locului au ajuns numeroși polițiști, negociatori, medici și pompieri, care au fost nevoiți să intervină, după ce bărbatul a încercat să arunce în aer imobilul. Românul a deschis butelia de gaz, iar pompierii au acționat cu sistemul de captare a scurgerii acesteia, pentru a perveni explozia clădirii. Toți locatarii au fost evacuați și nu s-au putut întoarce în casele lor decât după ora 19:00.

După mai bine de șapte ore de negocieri, românul și-a eliberat fata cea mare și s-a predat. Acesta a fost arestat de Poliția Națională și este acuzat de reținere ilegală, rele tratamente și răpire, infracțiuni pentru care ar putea primi între șase luni și doi ani de închisoare.

Familia românilor locuia în Coslada de circa 20 de ani, iar cei care îi cunoșteau nu s-au așteptat că bărbatul să fie capabil de așa ceva.

Potrivit presei spaniole, citată de observatornews.ro,  Consiliul din Madrid s-a pus la dispoziția femeii de 39 de ani și a fiicelor sale, oferindu-le ajutor psihologic, juridic, dar și financiar.

Ambasada României în Spania, mesaj după incidentul de la Coslada

Ambasada României în Spania a reacționat în urma incidentului de la Coslada, anunțând că se alătură „vocilor care se opun ferm” violenței în familie, „fenomen care afectează în egală măsură societatea românească și cea spaniolă”.

„Cazuri de violență în familie, precum cel de ieri de la #Coslada, ne preocupă și ne determină, încă o dată, să ne alăturăm vocilor care se opun ferm acestui fenomen care afectează în egală măsură societatea românească și cea spaniolă.

Noi, reprezentanții Ambasadei și ai Consulatului General al României de la Madrid, condamnăm ferm orice formă de violență împotriva femeii și violență domestică și reiterăm angajamentul nostru de a continua să sprijinim autoritățile spaniole în eforturile de combatere a acestui fenomen.

De asemenea, reamintim persoanelor care locuiesc în #Spania și care se confruntă cu un risc de violență în familie, că pot suna 24/7 la numărul de telefon 016.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României în Spania, la acest număr de telefon, persoanele interesate pot primi asistență inclusiv în limba română. Apelurile la 016 nu vor apărea pe factură sau pe desfășurătorul convorbirilor și pot fi șterse din memoria telefonului.

Oricine este martor al unei astfel de agresiuni este rugat să sune imediat la 112”, transmite Ambasada României în Spania.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase