VIDEO | Un șofer a fost filmat în timp ce conducea pe DN7 cu un bebeluș în brațe, pe volan

Publicat: 11/05/2022, 09:29
Actualizat: 11/05/2022, 10:56

Un șofer a fost filmat în timp ce conducea și ținea un copil de doar câteva luni în brațe. Imaginile au fost înregistrate pe Drumul Național 7, pe raza județului Vâlcea.

Filmarea a fost postată pe rețelele sociale și, în imaginile difuzate de Digi24, se vede cum bărbatul conduce mașina ținând bebelușul pe volan, pe DN7.

Polițiștii s-au sesizat și, în urma investigațiilor, l-au identificat și apoi audiat pe șofer.

Bărbatul și-a recunoscut fapta și a fost amendat cu 580 de lei, relatează sursa citată.

În acest caz au fost sesizați și specialiștii de la Protecția Copilului.

Ce prevederi din Codul Rutier a încălcat

Având în vedere apariția în spațiul public a unui videoclip, în care apare un barbat, în timp ce conduce un autoturism, pe DN 7, în localitatea  Brezoi, județul Vâlcea, ținând în brațe un copil, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea a transmis oficial că, în urma verificărilor efectuate cu operativitate, bărbatul în cauză a fost identificat, fiind sancționat contravențional, cu 580 de lei și 3 puncte penalizare, pentru nerespectarea prevederilor art. 36 alin. 1 ind.2 (transportul copiilor fără a fi fixați în dispozitive omologate) și art. 100 alin. 1 pct.10 (pentru alte preocupări în timpul mersului de natură a distrage atenția), conform O.U.G. 195/2002, Codul rutier.

„În continuare, au fost  informați reprezentații D.G.A.S.P.C. Vâlcea în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun. Polițiștii vă roagă să nu puneți în pericol viața copiilor dumneavoastră! Neglijențele pot conduce la tragedii! Polițiștii cunosc acest lucru, fiind de multe ori primii la fața locului când  inevitabilul s-a produs”, a anunțat IPJ Vâlcea.