VIDEO | Un șofer STB care a „spart” greva și a ieșit pe traseu a fost atacat de doi indivizi foarte violenți

Publicat: 22/01/2022, 16:01
Actualizat: 22/01/2022, 16:10

Un șofer de troleibuz care sâmbătă a decis să „spargă” greva șoferilor STB a fost atacat în trafic de doi bărbați.

Șoferul de troleibuz este unul dintre puținii angajați STB care au ieșit în trafic sâmbătă, în ciuda faptului că aproape toți conducătorii auto au refuzat să plece din depouri.

Aflat într-o stație de pe traseu, șoferul a fost atacat de doi indivizi care au l-au înjurat și au scuipat pe geamul vehiculului.

Mai mult, unul dintre cei doi agresori a început să lovească puternic cu piciorul în ușa troleului.

Surse din STB au precizat pentru Gândul că cei doi bărbați ar fi doi pietoni deranjați de faptul că zilele acestea transportul public a fost paralizat de grevă.

Pe de altă parte, alte surse spun că cei doi ar fi fost puși de către sindicaliști să-i vâneze și să-i intimideze pe șoferii care „sparg” greva.

Comportament de tip mafiot în depourile STB

Cert este că a treia zi a grevei a ajuns la „faza pe violențe”. Unul dintre șoferii de autobuze care a decis sâmbătă să iasă pe traseu s-a ales cu geamul spart, chiar într-un depou.

Surse din cadrul STB au precizat pentru Gândul că în a treia zi a protestului angajaților s-a ajuns la violențe și jigniri.

În autobaze au apărut sâmbătă liste „ale rușinii”, sau ale „trădătorilor”.

Practic, pe o tablă au fost trecute numele celor care au ieșit sâmbătă în traseu.

Sâmbătă este a treia zi de protest la STB

Negocierile de vineri seara dintre reprezentanții angajaților de la Societatea de Transport București, aflați în grevă încă de joi dimineața, și autorități au eșuat. Sindicaliștii spun că primarul general nu a stat mult cu ei, iar, de partea cealaltă Nicușor Dan susține că singura revendicare a fost demisia directorului.

Șoferii STB au refuzat să iasă pe traseu, vineri, pentru a doua zi consecutiv, deși, cu o zi înainte, judecătorii de la Tribunalul București au decis că greva este ilegală și ei trebuie să își reia activitatea.

Un alt proces a avut loc vineri, tot la Tribunalul București, iar magistrații au stabilit, din nou, că acțiunea de protest este ilegală. „Dispune încetarea grevei ca ilegală  și reluarea imediată a activității”, a decis un complet al Tribunalului București.