VIDEO | Un tânăr a amenințat și șantajat un minor de 15 ani din Olt pentru a fura 18.500 de lire de la părinți

Publicat: 10/01/2022, 18:27

Un tânăr de 22 de ani din comuna Vădăstrița, județul Olt a fost reținut de poliție, fiind acuzat de amenințări în mod repetat cu acte de violență și șantaj. Acesta a constrâns un minor de 15 ani să fure suma de 18.500 de euro de la părinții copilului.

Minorul, sătul de amenințările tânărului de 22 de ani s-a adresat poliției, sesizând faptul că este șantajat să fure bani de la familia sa.

În cauză, polițiștii au efectuat un flagrant și asupra tânărului acuzat a fost găsită suma de 1100 de lire sterline, bani primiți de la persoana vătămată.

Organele de anchetă au dispus arestarea tânărului pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar la la data de 9 ianuarie a.c., instanța de judecată a dispus, pe numele tânărului, arestarea la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

„La data de 08 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Vișina, în colaborare cu lucrători ai formațiunii de investigații criminale și poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Corabia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au desfășurat activități specifice, pentru prinderea, în flagrant delict, a unui tânăr de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt, bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În data de 07 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Vișina, au fost sesizați de un minor, în vârstă de 15 ani, cu privire la faptul că în perioada 22 noiembrie 2021 – 04 ianuarie a.c., un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt, l-ar fi constrâns prin amenințări cu acte de violență, în vederea obținerii de sume de bani, iar, de teamă, minorul i-ar fi dat, în total, suma de 18.500 de lire sterline, bani luați de la domiciliu, fără ca părinții acestuia să știe.

De asemenea, minorul a sesizat faptul că tânărul l-ar fi amenințat că îl va da în vileag părinților săi pentru că ar fi sustras bani de la domiciliu, și, totodată, l-ar fi amenințat cu acte de violență dacă nu îi va da suma de 6.600 de lei.

La data de 08 ianuarie a.c., sub directa coordonare a prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, a fost organizat un flagrant delict, asupra tânărului fiind găsită suma de 1100 de lire sterline, bani primiți de la persoana vătămată.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar la la data de 9 ianuarie a.c., instanța de judecată a dispus, pe numele tânărului, arestarea la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al poliției.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase