VIDEO | Un tânăr din Arad, infectat cu COVID, a fost prins de jandarmi într-un tramvai: ”Avea obligaţia de a se izola la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate”

Publicat: 09/11/2021, 12:21

În plină pandemie de coronavirus, există și cazuri în care măsurile de restricție impuse de autorități sunt tratate cu superficialitate.

Situația este și mai gravă atunci când o persoană infectată cu SARS-CoV-2, cu toate că ar trebui să rămână în izolare, își părăsește domiciliul și pune în pericol sănătatea tuturor celor cu care intră în contact.

Este și cazul unui tânăr din Arad, acesta fiind prins de jandarmi într-un tramvai, împreună cu prietena sa.

Infectat cu SARS-Cov-2, nu purta nici mască de protecție

Luni seara, în Arad, jandarmii au depistat într-un tramvai doi tineri care nu purtau mască de protecție. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit că unul dintre tineri – în vârstă de 21 de ani, – era infectat cu virusul SARS-Cov-2.

Deși ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu – fiind testat pozitiv pe data de 27 octombrie -, tânărul călătorea cu tramvaiul, fără mască de protecție.

”Jandarmii au observat într-un tramvai doi tineri, băiat şi fată, care nu purtau masca de protecţie sanitară. La următoarea staţie, tinerii au fost invitaţi să coboare, iar în urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului este emisă şi o alertă de tip «coronavirus asociat», respectiv infectare cu virusul SARS-CoV-2. Conform prevederilor legale în vigoare, tânărul avea obligaţia legală de a se izola la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate”, a transmis Jandarmeria Arad.

Jandarmii au întocmit pe numele tânărului actele necesare începerii urmăririi penale ”sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, conform Codului Penal.

Totodată, cei doi au fost și sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 lei fiecare, pentru că nu purtau mască de protecție sanitară, conform Legii nr. 55/2020.

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase