UPDATE | Alimentarea cu energie, reluată parțial în județul Constanța. Cum arată marea după codul roșu de furtună – VIDEO

UPDATE | Alimentarea cu energie, reluată parțial în județul Constanța. Cum arată marea după codul roșu de furtună - VIDEO
Publicat: 19/11/2023, 09:20
Actualizat: 19/11/2023, 17:33

Autoritățile și specialiștii companiilor de utilități iau măsuri pentru remedierea incidentelor provocaye de vremea rea. Județul Constanța a fost lovit sâmbătă seară de o furtună uriașă, meteorologii fiind nevoiți să emită cod roșu de vânt extrem de puternic.  

Chiar dacă furtuna s-a mai liniștit, porturile de la malul Mării Negre rămân închise din cauza vântului puternic.

Marea este în continuare neliniștită și în dimineața zilei de duminică, iar valuri uriașe au fost filmate în zona Cazinoului Constanța.

UPDATE ORA 17:00: 80% din clienții afectați au iar curent

Echipele Rețele Electrice Dobrogea, împreună cu cele transferate de la zona Muntenia și personalul contractorilor au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru circa 80% dintre clienții afectați de vremea severă, potrivit unei informări a companiei.

„La ora 16, eforturile combinate ale tehnicienilor se concentrau pe restabilirea funcționării rețelelor care deservesc circa 20.000 de clienți, din care aproximativ 12.000 în județul Constanța, 4.000 în județul Tulcea și 5.000 în Călărași”, au transmis oficialii Rețele Electrice Dobrogea.

După remedierea incidentelor apărute în rețeaua de medie tensiune, echipele vor rămâne pe teren pentru repararea deranjamentelor individuale și a celor colective din rețelele de joasă tensiune.

UPDATE ORA 13:06. Alimentarea cu energie a fost reluată pentru 60.000 de clienți

Echipele Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor continuă eforturile pentru remedierea efectelor incidentelor provocate de condițiile meteo severe – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h, conform unei informări transmise de reprezentanții companiei.

Până la ora 12, alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru circa 60.000 de clienți din zonele afectate, iar eforturile se concentrează pentru restabilirea funcționării rețelelor care deservesc alți circa 40.000 de clienți, cei mai mulți fiind în județele Constanța și Tulcea. Specialiștii lucrează pentru a relua alimentarea pe circa 90 de linii de medie tensiune, care alimentează clienți din aproape 80 de localități.

„În cazurile unde echipele constată că remedierea defectelor este de durată, alimentarea clienților va fi făcută, temporar, cu ajutorul grupurilor generatoare montate pe camion. Echipe suplimentare de intervenție și echipamente, inclusiv grupuri electrogene, au fost aduse în această dimineață de la regiunea Muntenia. Rețele Electrice Dobrogea este în contact cu autoritățile centrale și locale pentru a putea identifica și repara cât de repede posibil defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați. Intervențiile se concentrează în această fază pe incidentele din rețelele de medie tensiune și vor continua cu deranjamentele individuale și colective din rețelele de joasă tensiune”, se arată în informarea transmisă.

Dezastrul lăsat de furtuna devastatoare

”Echipele Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor au lucrat pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică și au restabilit alimentarea cu energie electrică a circa 40.000 de clienți din zonele afectate de condițiile meteo severe – cod portocaliu și roșu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h.

La ora 8 alimentarea era întreruptă în 95 localități, pentru circa 60.000 de clienți, în special în județele Constanța și Tulcea. Tehnicienii lucrează pentru a repune în funcțiune 99 de linii de medie tensiune.

Pentru a remedia avariile cât mai curând posibil, în această dimineață au fost transferate echipe suplimentare de la regiunea Muntenia, împreună cu echipamente de intervenție, inclusiv grupuri electrogene mobile.

Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a identifica și repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați”, a transmis biroul de presă a Rețele Electrice Dobrogea.

Peste 400 de apeluri la 112 au fost primite în judeţul Constanţa, în ultimele ore, în urma vântului puternic şi a ploii. Pompierii au îndepărtat, până duminică dimineaţă, aproape 100 de copaci căzuţi şi zece stâlpi de electricitate, iar 25 de maşini au fost avariate.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Copiii lui Maradona vor ca trupul marelui fotbalist să fie într-un mausoleu