Vine gerul în România! După codul portocaliu de viscol, frigul pune stăpânire pe țara noastră

Vine gerul în România! După codul portocaliu de viscol, frigul pune stăpânire pe țara noastră
Publicat: 29/01/2023, 22:35
Actualizat: 29/01/2023, 22:46

În ultimele zile, România a trecut pintr-un ciclon polar care a adus ninsori abundente, viscol și temperaturi scăzute. Însă, deși ninsoarea s-a oprit, meteorologii nu vin cu vești bune. 

Deși vremea ar fi trebuit să se încălzească, curenții aduc, de fapt, un val de aer rece.

”Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor. 

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă. Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, scrie antena3.ro.

Și în București va fi frig, săptămâna viitoare urmând ca temperaturile să scadă până la -7 grade.

”În această săptămână în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius.

Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a mai spus Elena Mateescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase