Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în AREST PREVENTIV. Judecătoria Mangalia: „Respinge cererile formulate ca neîntemeiate”

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în AREST PREVENTIV. Judecătoria Mangalia: „Respinge cererile formulate ca neîntemeiate”
Publicat: 24/01/2024, 12:57
Actualizat: 24/01/2024, 13:00

Magistrații de la Judecătoria Mangalia au decis – miercuri, 24 ianuarie 2024 – ca Vlad Pascu, autorul tragicului accident de la 2 Mai, din luna august a anului 2023, în urma căruia au murit doi oameni, să rămână în arest preventiv.

Judecătorii au respins cererile formulate de avocatul lui Vlad Pascu, prin care era solicitată revocarea arestării preventive și luare unei alte măsuri împotriva sa.

  • În dimineața zilei de 19 august 2023, Vlad Pascu a condus drogat și a omorât pe loc un băiat și o fată, în localitatea 2 Mai.
  • Vlad Pascu a fost acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența drogurilor.

„Menţine arestarea preventivă”

Magistrații de la Judecătoria Mangalia au constatat „temeinicia” arestării preventive a lui Vlad Pascu și faptul că au fost întrunite toate condițiile de legalitate.

“Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad şi menţine arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023.

Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate.

Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere. În baza art.275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în minuta instanţei de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore.

„Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat”, au mai decisi magistrații.

Liviu Chesnoiu: „Acest individ va recidiva, nu se vindecă, trebuie să dovedească că s-a vindecat”

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a confirmat că era doar o chestiune de timp până când Matei Vlad Pascu – șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai – avea să fie implicat într-o tragedie.

„Este un consumator, un om cu probleme de dependență, trebuia familia să îl interneze. Poate cei din jur nu sunt în cunoștință de cauză, de fiecare dată. Însă, în acest caz a fost prins deja o dată.

Acest individ va recidiva, nu se vindecă, trebuie să dovedească că s-a vindecat, nu trebuia să i se dea să îi dai mașina, mașina este o armă în mâna acestui individ, care nu vedea, nu simțea, era într-o lume paralelă. A luat un cocktail mortal, nu știu cum nu a clacat tânărul acesta”, a declarat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu. (alte informații AICI)

Vlad Pascu, singurul vinovat de producerea accidentului

Vlad Pascu este singurul vinovat de producerea accidentului, afirmă specialiștii consultați de procurori. Iată ce arată rechizitoriul întocmit de procurori:

„S-a concluzionat că locul producerii impactului dintre autoturismul marca Mercedes şi pietoni a fost pe acostamentul din dreapta al DN 39, pe sensul de deplasare dinspre Vama Veche către localitatea 2 Mai, iar, în momentul impactului, ultimii doi pasageri se deplasau pe acostamentul din dreapta, în timp ce autovehiculul se deplasa cu roțile din dreapta pe acostament, peste marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă aplicată la marginea părţii carosabile”;

În ceea ce privește viteza de deplasare a autoturismului în pre-momentul apariției stării de pericol, expertul a reţinut că aceasta a fost de 102,86 km/h, în condițiile în care viteza maximă admisă pe acel sector de drum era de 50 km/h (curbă deosebit de periculoasă)

Faţă de aceste aspect, s-a reținut că accidentul a fost cauzat de un cumul de factori, respectiv conducătorul auto se afla sub influenţa substanţelor psihoactive şi nu a respectat regimul legal de viteză, neadaptând viteza la condiţiile de drum, iar pietonii care circulau pe acostamentul drumului DN 39, pe partea dreaptă a sensului lor de mers au creat o stare pasivă de pericol”. (mai multe detalii AICI)


Citește și:

EXCLUSIV | Mașina-vedetă a lui Vlad Pascu, ascunsă sub o prelată, după accidentul în care a ucis doi tineri – GALERIE FOTO

Șoferul de 19 ani care a omorât doi turiști în 2 Mai, arestat preventiv

ȘOFERUL care a ucis două persoane în 2 Mai, fan al vitezei. Cu o zi înainte, era să provoace un alt accident din acest motiv

Șoferul DROGAT care a ucis doi tineri, lângă Vama Veche, este un băiat de bani gata. Mama lui vinde terenuri de sute de mii de euro

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto