Vlad Voiculescu, despre decizia în dosarul „10 august”: Contribuabilul român a plătit jandarmi care să îl bată / Mă iau cu mâinile de cap”

Vlad Voiculescu, despre decizia în dosarul „10 august”: Contribuabilul român a plătit jandarmi care să îl bată / Mă iau cu mâinile de cap”
Foto: Mediafax
Publicat: 03/03/2021, 11:12

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a precizat pe pagina sa de Facebook că îi vine să se ia cu mâinile de cap după ce Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului „10 august”!

„Citesc abia acum despre sentința de astăzi (n.r. 2 februarie) și îmi vine să mă iau cu mâinile de cap. Decembrie 1989 cu al său “cine a tras în noi după 22?”, apoi mineriadele și acum 10 august. Mereu aceeași rețetă: niște politruci ajunși în fruntea statului folosesc instrumentele la îndemână – indivizi cu uniforme, măciuci și eventual grade – pentru a bate, a umili sau chiar a omorî români fără vină, după care ei și ai lor mermelesc lucrurile așa încât nici ei nu sunt vinovați, nici instrumentele lor”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

„Practic, contribuabilul român a plătit politicieni care să îl fure și umilească…”

Acesta mai spune că românii plătesc jandarmi ca să-i bată….

„Totul pe banii noștri. Practic, contribuabilul român a plătit politicieni care să îl fure și umilească, jandarmi care să îl bată, procurori care să se răzgândească dacă vor sau nu să facă dreptate și judecători care să ne spună că ni s-a părut. Statul nostru ține să ne amintească din când în când pe cine servește în primul rând. Pe sine. Lucrurile nu pot să rămână așa”, a mai scris Voiculescu.

Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a Dosarului „10 august”

Solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în Dosarul 10 august a fost respinsă,  ieri (marți), de Tribunalul București!

Dosarul „10 august” rămâne astfel clasat!

Procurorii au vrut să redeschidă urmărirea penală faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase