Volodimir Zelenski, încrezător că Ucraina va triumfa în fața Rusiei: Vom câștiga. Facem față cu succes atacurilor inamicilor

Volodimir Zelenski, încrezător că Ucraina va triumfa în fața Rusiei: Vom câștiga. Facem față cu succes atacurilor inamicilor
Sursa: Administrația prezidențială a Ucrainei
Publicat: 26/02/2022, 13:11
Actualizat: 26/02/2022, 13:13

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, într-o conferință de presă, sâmbătă dimineață, că țara sa va triumfa asupra forțelor ruse.

Forțele guvernamentale încă dețin controlul asupra Kievul și a „punctele cheie din jurul orașului”, a spus președintele Ucrainei. El a adăugat că Ucraina va câștiga și a criticat dezinformarea, conform The Guardian.

„Vă rog să-i opriți pe cei care mint sau încearcă să vă mintă. Trebuie să oprim acest război. Putem trăi în pace împreună, la nivel global, ca oameni.

Armata noastră, garda noastră națională, poliția noastră națională, apărarea teritoriului nostru, serviciul special, cetățeni ai Ucrainei, vă rugăm să continuați. O sa câștigăm. Glorie Ucrainei”, a transmis președintele Ucrainei.

Zelenski: Poporul ucrainean merită să devină membru al UE

Zelenski a mai spus: „Facem față cu succes atacurilor inamicilor. Știm că ne apărăm pământul și viitorul copiilor noștri. Kievul și zonele cheie sunt controlate de armata noastră. Au vrut să-și instaleze marioneta în capitala noastră. Nu au reușit. Pe străzile noastre a avut loc o luptă corectă.

Inamicul își folosește toate armele, artileria, parașutiștii. Ei lovesc zonele rezidențiale, încearcă să distrugă infrastructura energetică și toată lumea ar trebui să ne ajute să oprim această ocupație”.

El a spus că, după discuțiile cu liderii UE din ultimele zile, inclusiv despre excluderea Rusiei din sistemul de plăți Swift, el crede că Ucraina ar trebui să devină parte a UE și cetățenii săi ar trebui să aibă aceleași drepturi.

„Poporul ucrainean merită să devină membru al UE. Și acesta ar fi un semnal al sprijinului dumneavoastră față de Ucraina. Această discuție ar trebui să fie închisă. Am discutat asta astăzi cu liderii europeni. Toate echipamentele și ajutorul militar de apărare vin în Ucraina și se lucrează la deconectarea Rusiei de la Swift. Sper că Ungaria va fi forțată să susțină această decizie”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski: Vom avea mult de lucru pentru a ne reconstrui Ucraina

Președintele Ucrainei a cerut tuturor celor care vor să vină să lupte în Ucraina să se alăture forțelor armate.

„Vom avea mult de lucru pentru a ne reconstrui Ucraina. Toți cei care o pot apăra în străinătate, o fac direct în mod unit. Fiecare prieten al Ucrainei care dorește să se alăture Ucrainei în apărarea țării, vă rugăm să veniți, vă vom oferi arme. În curând se va anunța cum se poate face acest lucru. Toți cei care apără Ucraina sunt eroi”.

El a adresat încă o cerere poporului rus să ajute la oprirea războiului, punând presiune asupra lui Vladimir Putin și a guvernului său. Protestatarii împotriva războiului au fost arestați în ultimele zile la Moscova și St Petersberg.

„Vreau ca toată lumea din Rusia să mă audă. Toată lumea. Sute de soldați capturați care sunt aici în Ucraina nu știu de ce au fost trimiși aici pentru a ucide oameni sau pentru a fi uciși. Oamenii trebuie să spună guvernului de ce trebuie oprit războiul, mai mulți oameni din țara voastră vor rămâne în viață. Cetățenii tăi (Vladimir Putin – n.red.) își exprimă opoziția față de acest război. Știm că mulți oameni din Rusia sunt șocați acum de brutalitatea guvernului rus, aceasta este reacția corectă, sunt recunoscător pentru această reacție.”, a adăugat sursa citată.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase