Zelenski către premierul britanic Boris Johnson: Următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina

Zelenski către premierul britanic Boris Johnson: Următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina
Președintele Ucrainei, Volodimir-Zelenski (FOTO - ARHIVĂ: president.gov.ua)
Publicat: 28/02/2022, 06:31

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a comunicat duminică seara premierului britanic Boris Johnson, într-o convorbire telefonică, că următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina, informează Reuters, care citează un purtător de cuvânt din Downing Street.

Premierul Boris Johnson a spus că Regatul Unit şi aliaţii săi vor face tot posibilul pentru a garanta că ajutorul defensiv va ajunge în Ucraina, se arată în comunicatul purtătorului britanic de cuvânt, scrie Reuters.

Ministrul adjunct de interne din Ucraina, Evgeny Yenin, a declarat duminică seara că discuțiile dintre delegația ucraineană și rusă, stabilite să se desfășoare la graniţa cu Belarus, vor avea loc luni dimineață, scrie CNN.

Astfel, o delegație ucraineană va merge în orașul Gomel din Belarus (la frontiera cu Ucraina), pentru a participa la negocieri. Acolo se află deja o delegație rusă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat anterior duminică că „nu crede” în rezultatul discuțiilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus, adaugând însă că „trebuie încercat”.

„Obiectivul nostru este integritatea teritorială”, a subliniat liderul de la Kiev.

Ucraina confirmase anterior că va participa la negocierile cu Rusia într-o regiune de la frontiera sa cu Belarusul. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mai precizat că delegaţiile rusă şi ucraineană se vor întâlni fără niciun fel de condiţii prealabile.