Povestea neștiută a multiplei campioane la fitness Angela Gherman. Ziua tranșează carnea la măcelărie, seara „rupe” sala/„N-am timp să-mi refac viața”

Publicat: 28/01/2024, 08:00
Actualizat: 28/01/2024, 10:03

Cu un corp parcă sculptat, la cei 51 de ani ai săi, Angela Gherman este o femeie care nu trece neobservată. Viața i s-a schimbat acum trei ani, când nu mai era mulțumită de cum arăta. Făcuse excese alimentare în pandemie, după care a slăbit 15 kilograme, dar rezultatele nu au mulțumit-o. S-a apucat să facă fitness acasă, apoi a luat legătura cu un profesionist în domeniu. În doar trei ani, a ajuns la performanțe remarcabile: a adunat în palmares șapte medalii de aur la concursurile naționale de fitness. În paralel, are propria afacere: un magazin alimentar și o măcelărie și recunoaște că nu se dă în lături să tranșeze carnea atunci când este nevoie.

Angela Gherman este un exemplu al reușitei la o vârstă la care puține femei s-ar aventura să facă o schimbare radicală în viață. Absolventă a Facultății de Litere și fostă profesoară de limba română la gimnaziu, cu multă ambiție a reușit să-și schimbe traiectoria destinului după cum a simțit și i-a dictat inima.

A renunțat la catedră pentru un post administrativ, apoi și-a deschis împreună cu soțul său o afacere, mai exact o măcelărie. Afacerea a mers bine, dar relația lor s-a deteriorat în timp, astfel că au divorțat. Mama unui băiat de 23 de ani, Angela și-a luat viața în propriile mâini și s-a reinventat ca femeie.

Povestea ei începe în urmă cu doar trei ani, când s-a îngrășat 15 kilograme, în perioada pandemiei. Nu se mai simțea deloc bine în pielea ei.

”Aveam 77 de kilograme, iar fostul meu soț îmi spunea că arăt ca un pepene. Am decis să slăbesc, doar că slăbisem prea mult și nu îmi plăcea de mine când mă uitam în oglindă. Am început să fac acasă abdomene și să fiu atentă la alimentație. Trei luni am făcut acasă, apoi am căutat-o pe doamna Felicia Purice Russ, antrenor emerit de la CSM Iași, care a fost foarte încântată de mine și de energia mea”, ne-a povestit Angela Gherman despre cum a început transformarea ei uluitoare.

A concurat cu sportive mult mai tinere decât ea

Ieșeanca s-a ambiționat, astfel că la doar șase luni de când s-a apucat de sport a apărut și primul succes oficial: a luat mențiune la o competiție de fitness națională, la care au participat concurente cu mult mai multă experiență decât ea.

De atunci, și-a adăugat în palmares nu mai puțin de șase titluri de campioană națională la body fitness, la categoria +45 și un titlu de campioană absolută la body fitness categoria de vârstă 18-35 de ani, pe care l-a obținut chiar anul trecut și unde a concurat cu sportive mult mai tinere decât ea.

Angela Gherman a fost dintotdeauna o femeie frumoasă, dovadă și această fotografie în care avea 25 de ani

”Așa am ameliorat psoriazisul”

Angela este instructor de fitness și face parte și din Federația Română de Fitness. Datorită sportului, ea a reușit să scape aproape în totalitate de o afecțiune care i-a dat mari bătăi de cap o perioadă lungă.

”Până să ajung sportivă de performanță, am fost acoperită de psoriazis. Datorită sportului, am eliminat hormonul stresului cu endorfinele din sport și asta se întâmplă prin contracția musculară. Aveam eczeme mari, dar așa am ameliorat psoriazisul”, ne-a povestit sportiva.

Angela, alături de antrenoarea sa, Felicia Purice Russ

În paralel cu sportul, Angela se ocupă și de afacerea ei. După divorț, și-a deschis un magazin alimentar, dar și propria măcelărie.

”Am lăsat totul în urmă, fermă, casă cu patru etaje, mașină și am luat-o de la zero. M-am mutat cu chirie, la fel și fiul meu și mi-am deschis altă măcelărie. Muncesc de dimineață până seara, când mă duc la sală. Mulți cred că stau numai în fața oglinzii”, ne-a mai spus Angela.

Sportiva este și vânzătoare la magazinul ei și nu ezită să le dea o mână de ajutor angajaților atunci când este nevoie.

”Știu să tranșez carne cu ferăstrăul. Am tranșat porc și vițel”, ni s-a destăinuit aceasta.

Nu este implicată în nicio relație

Deși o femeie extrem de frumoasă, care emană încredere și care este stăpână pe ea, Angela spune că nu a avut timp să-și refacă viața sentimentală. Și-a propus să devină campioană mondială, ceea ce implică muncă multă și dăruire.

”Nu am timp să-mi refac viața. Visul meu de a deveni campioană mondială este foarte important. Bărbatul de lângă mine trebuie să fie la același nivel emoțional ca și mine, trebuie să fie cineva cu energia mea, să nu îmi pună limite, altfel eu nu mai strălucesc. Trebuie să își dorească să fie cu mine așa cum îmi doresc eu să fiu campioană mondială”, ne-a mai mărturisit sportiva.

CITEȘTE ȘI:

GÂNDUL LIVE. Antrenor de fitness: Putem face sport acasă. Avem toate ustensilele pentru antrenament!

EXCLUSIV | Cum a devenit un polițist local legendă a atletismului. A ajuns campion, deși nu avea nici prăjină. „M-au lăsat să sar cu bățul meu”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern