Zvonuri despre o posibilă grevă și la metrou. Vasile Petrariu, sindicalist STB: „Ar fi foarte bine. Există acest spirit de solidaritate”

Zvonuri despre o posibilă grevă și la metrou. Vasile Petrariu, sindicalist STB: „Ar fi foarte bine. Există acest spirit de solidaritate”
Foto: Mediafax, caracter ilustrativ
Publicat: 23/01/2022, 12:10
Actualizat: 23/01/2022, 12:59

Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat din STB, a comentat, duminică, zvonurile potrivit cărora ar fi posibilă o grevă generală și la metrou.

„E posibil, pentru că există acest spirit de solidaritate. Ar fi foarte bine”, a declarat Vasile Petrariu, duminică, după ce a fost întrebat cum comentează zvonurile potrivit cărora s-ar putea organiza o grevă și la metrou.

La rândul său, directorul STB Adrian Criț a declarat că „Petrariu amenință și cu greva la Metrorex, iar autoritățile ar trebui să intervină”.

Pe de altă parte, reprezentanții Metrorex au precizat că trenurile vor circula conform graficului.

„Ca urmare a informațiilor apărute în presă conform cărora există suspiciunea ca circulația la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficului existent”, au transmis, duminică, reprezentanții Metrorex.

„Peste 80% din numărul de salariaţi care ar fi trebuit să lucreze astăzi continuă conflictul spontan care a izbucnit acum câteva zile. Atitudinea celor pe care îi avem în spatele meu aici) este foarte clară, îşi asumă toate riscurile şi nu se lasă pradă ameninţărilor”, a afirmat Vasile Petrariu, prezent la autobaza Titan.

Sindicaliștii cer demisia lui Adrian Criț

Liderul celui mai mare sindicat din STB a subliniat că doar demisia directorului general Adrian Criţ ar duce la încetarea conflictului de muncă.

„Demisia (directorului general al STB, n.r.) ar fi singurul lucru care ar aplana conflictul, în secunda doi, lucru pe care văd că nu vrea să-l facă, şi cei care îl susţin au nişte interese în joc. (…) Nu poate să existe o cale de dialog cu acest om, care nu se ţine de cuvânt, care minte. Nu ai cum să discuţi cu un om care te acuză fără să aibă vreo dovadă. (…) Conducerea, prin ameninţările, injuriile pe care ni le-au adus şi în felul acesta au încercat să-i destabilizeze pe cei care în acest moment sunt în conflict spontan de muncă, ei cred că în acest fel rezolvă conflictul. Nu cred că asta este soluţia, soluţia este dialogul şi să se aplece asupra problemelor, pentru că o altă problemă foarte importantă este tocmai refuzul directorului general de a negocia un nou contract colectiv de muncă”, a menţionat Vasile Petrariu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult