Băsescu, mulțumit de Dacia-Renault. De ce îi laudă președintele pe francezi

Băsescu, mulțumit de Dacia-Renault. De ce îi laudă președintele pe francezi
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 17/03/2017, 23:39

Președintele Traian Băsescu a decorat, marți, o parte a conducerii grupului Dacia Renault, ocazie cu care a mulțumit pentru investițiile din industria auto românească și pentru modul onest de acțiune pe piața din România.

„Vă mulțumesc mult pentru modul onest în care ați acționat pe piața românească, spre satisfacția românilor, și fără îndoială și spre beneficiul grupului Renault Nissan”, a afirmat președintele, în discursul rostit după ceremonia de înmânare a decorațiilor de la Palatul Cotroceni.

El a ținut să amintească o serie de cifre care indică nivelul investiției Renault din România.

„Îmi aduc aminte că Grupul Renault a avut în contractul de privatizare a avut obligația să mențină 14.000 de locuri de muncă directe în uzină. Astăzi, uzinele Dacia au 19.000 de salariați. Grupul Renault se angaja la momentul privatizării să investească 217 milioane de euro. A investit până astăzi 2, 1 miliarde de euro. Grupul Renault se angaja să facă din Dacia o mașină vandabilă în România și pe piețele emergente. Astăzi, Dacia se vinde pe piețe extrem de puternice din UE, fie că vorbim de piața franceză, britanică sau de piața germană”, a subliniat Băsescu.

De asemenea, el a arătat că grupul Dacia-Renault este cel mai mare exportator al României, a creat la Titu un centru de inginerie care a absorbit 2.700 de tineri absolvenți ai universităților politehnice din România, iar în industria orizontală s-au creat 150.000 de locuri de muncă prin antrenarea producătorilor de componente auto.

„Și, un lucru extrem de important, Grupul Renault s-a angajat să realizeze inițial un model care să rămână în producție 10 ani. Cu doi ani înainte, deci la opt ani, Grupul Renault a lansat o nouă gamă de automobile Dacia care au un mare succes pe piața europeană. Știu de asemene că grupul Renault nu s-a mulțumit cu lansarea noilor modele de anul trecut, dar foarte curând se începe proiectarea următoarei game de automobile Dacia”, a evidențiat șeful statului.

Potrivit decretului de decorare, distincțiile au fost acordate „în semn de înaltă prețuire pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea industriei de autoturisme în România, pentru ingeniozitatea tehnologică, seriozitatea și inteligența managerială de care au dat dovadă în procesul de construcție a autoturismului «Dacia Renault», la inițiativa președintelui României și a ministrului Economiei.A
Astfel, a fost conferit Ordinul Național «Pentru Merit» – în grad de Cavaler lui Petru-Sorin Buse, director Renault Tehologie România și Centru de Inginerie; Ordinul «Meritul Industrial și Comercial» – în grad de Mare Ofițer lui Carlos Tavares Antunes Dias, director general Grup Renault; Ordinul «Meritul Industrial și Comercial» – în grad de Comandor lui Jean-Christophe Kugler, lider pentru regiunea Euromed-Africa și președinte al Consiliului de Administrație «Dacia»; Ordinul «Meritul Industrial și Comercial» – în grad de Cavaler lui Radu Mavrodin, director executiv resurse umane «Dacia», lui Doru-Radu Coman, director Gama MO «Dacia» și lui Cornel Olendraru, director Uzina Mecanică «Dacia»”.

La rândul său, Tavares Antunes Dias a mulțumit președintelui Băsescu pentru sprijinul oferit grupului de-a lungul timpului și a arătat că Dacia-Renault va continua să se preocupe de calitatea produselor fabricate în România. „Vom continua să fim onești cu această țară”, a promis el.

La ceremonia de decorare au participat și vicepreședintele Dacia, Constantin Stroe, precum și ambasadorul Franței la București, Philippe Gustin.

Reprezentanții Dacia-Renault s-au aflat și pe 15 noiembrie 2012 la Palatul Cotroceni, când l-au informat pe președintele Băsescu că în 2013 vor lansa un nou model Dacia și că strategia grupului este să continue investițiile pe termen lung în România.

De asemenea, reprezentanții Dacia – Renault au menționat faptul că grupul se află în România pentru a rămâne și că uzina din Tanger, în Maroc, a fost creată pentru a suplimenta producția unității de la Pitești și nu pentru a o înlocui.

Președintele Băsescu a adresat și atunci mulțumiri pentru investițiile de 2 miliarde euro pe care grupul Renault le-a făcut în România și pentru cele 18.000 de locuri de muncă pe care compania le-a creat în țara noastră, dar și pentru faptul că a transformat Dacia într-o marcă de talie mondială.

Băsescu a participat pe 14 noiembrie și la evenimentul de lansare pe piața românească a noilor versiuni ale modelelor Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway. El a spus atunci că noile modele Dacia confirmă capacitatea României de a produce mașini la vârf de tehnologie industrial și și-a exprimat speranța că Dacia va deveni „mașina Africii” având în vedere prestigiul și aprecierea de care se bucură marca românească pe acest continent, precum și oportunitățile de vânzări pe care le oferă țările africane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: 'Unic în lume!'
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Penthouse-ul de 500.000 € al Loredanei Chivu a fost ”devalizat”! Imagini HALUCINANTE!
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Ultimele imagini cu micuţa Raisa în viaţă. Copila ar fi fost ucisă de verişorul ei...
EXCLUSIV El e Daniel, tânărul înecat în bazin, în Timișoara. Luna trecută ar fi făcut...
Acest exercițiu de matematică a pus pe jar internetul! Sigur nu vei putea găsi logica...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Cât stele Euro NCAP a primit VW Tiguan, cel mai căutat SUV de familie?
Planul de pace al lui Putin
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Cutremur în lumea tenisului. Anunț devastator despre Simona Halep
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de...
Legătura dintre femeia care se arunca în fața mașinilor în Sectorul 1 din București și...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Cercetătorii au detectat gheață de dioxid de carbon la periferia Sistemului Solar
×