Cât costă Ferrari Sergio, construit în doar ȘASE exemplare. De data aceasta, nu cumpărătorii aleg mașina, ci Ferrari alege cumpărătorii

Redactor:
Silviu Bănilă
Ferrari a construit modelul Sergio în doar șase exemplare. Conceptul prezentat în 2013 la Salonul Auto de la Geneva a fost proiectat în colaborare cu Pininfarina. Cei șase cumpărători au scos din buzunar câte două milioane de dolari, pentru a intra în posesia supercar-ului exclusivist.

În fiecare an, Ferrari produce doar 7.000 de automobile. Marca auto este deținută de grupul Fiat Chrysler Automobiles și în prima jumătate a anului a avut venituri de 1,3 miliarde euro, în creștere cu 14,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Numele clienților care au cumpărat cele șase exemplare Ferrari Sergio nu au fost divulgate, dar în trecut personalități precum muzicianul Eric Clapton au achiziționat modele Ferrari în ediție limitată.

Ferrari Sergio a fost construit pe arhitectura lui Ferrari 458 Spider și poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3,4 secunde. Un alt model construit în ediție limitată este LaFerrari. O mie de doritori s-au înscris pe listă pentru a cumpăra unul din cele 499 de modele disponibile. Ca și în cazul lui Sergio, nu cumpărătorii aleg mașina, ci Ferrari alege cumpărătorii.

 

Inchide